Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання!

         Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Національній бібліотеці України для дітей.

        Генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко привітала читачів та гостей зі святом та наголосила на тому, що дитяча бібліотека — територія щасливого дитинства, захисту та затишку.

        В урочистому відкритті Тижня читання «Дитяча книга у добу героїв» взяли участь представники Міністерства культури та інформаційної політики України Леся Хемраєва та Марія Мельник, які були заворожені теплою атмосферою бібліотеки, щасливими та щирими усмішками дітей. «У бібліотеці можна відчути підтримку, розкрити себе, свої емоції в колі друзів», – зазначила пані Леся Хемраєва.

        У цей день традиційно бібліотека збирає своїх читачів та запрошує на свято авторів книжок, з якими діти будуть знайомитися впродовж тижня. Цього року бібліотека запропонувала читачам створити власне «Книжкове ППО – Потужне Переможне Озброєння».

        Радо зустрічали наші читачі найголовніших гостей свята – письменників: Ірину Поліщук, Сергія Леоненка, Ольгу Мороз, представницю письменниці Валентини Ануфрієвої та дитячу і сімейну психологиню й письменницю Світлану Ройз.

        Запальними піснями привітав учасників дійства юний співак Назарій Сукач. А як драйвово прозвучав реп у виконанні бібліотекарів, який мав такі рядки:

        У тиждень, у читацький, ви нас не оминайте,
        На заходи крутецькі всі дружно завітайте.
        Про те, що ви найкращі, усюди пам’ятайте!
        Стверджуйтесь, зростайте і головне – ЧИТАЙТЕ!

        Однією із головних подій цього святкового дня стало відкриття нового бібліотечного простору «Затишний світ дитинства». Простору креативного, яскравого і крутого, як сказали наші читачі, коли його побачили. Простір психологічного розвантаження для родин, що постраждали внаслідок агресії росії проти України, створений завдяки грантовій підтримці Швейцарії в рамках проєкту «Психічне здоров’я для України».

        Це важлива подія для бібліотеки, яка давно і плідно працює для підтримки ментального здоров’я маленьких і дорослих користувачів. З початком повномасштабного вторгнення потреба у такій допомозі значно збільшилася, тому новий простір розширює можливості психологічної служби бібліотеки у прямому сенсі. Нове приміщення велике, поділене на зони для різних активностей, має спеціальне умеблювання у затишних релакс-куточках. І звісно, в ньому окрім ігор, іграшок є багато книг.

        Психолог бібліотеки Лада Цибульська розповіла батькам про можливості нового простору, а читачі одразу випробували все, що представлено у просторі: доріжки Монтессорі, басейн із кульками, кінетичний пісок та світлодіодну пісочницю. Відвідувачам дуже сподобалися різнокольорові крісла-мішки.

        І дорослі, і діти, і почесні гості звернули увагу на оформлення стін простору, яке створене творчими бібліотекарями.

        По завершенні урочистостей діти мали можливість поспілкуватися з письменниками вже у більш затишній атмосфері, дізнатися більше про творчість та книгу, яку сьогодні презентували.

        У відділі мистецтв на читачів чекала справжня детективна пригода. Адже на зустріч завітала Книжкова фея Оля – Оля Мороз. Її кіт Річард був натхненником створення образу кота Ватсона, одного із головних героїв захоплюючої історії Валентини Ануфрієвої «Котофеєви». Учасники заходу спробували себе в ролі справжніх нишпорок. Разом із Книжковою феєю Олею вони шукали злочинців, «розплутували» складну справу, в яку потратив головний герой – слідчий такса Голмс. Для цього потрібно було шукати докази, вивчати свідчення і думати, як справжні детективи.

        Неймовірно тепло та щиро в читальному залі для наймолодших відбулася презентація книги «Руде щастя» та знайомство з автором цієї трилогії Іриною Поліщук. Війна, пандемія, глобальне потепління та екологічна катастрофа – безліч тем торкнулася письменниця у своїй казковій повісті! Але найважливіше, що вона донесла дітям, це те, що всі труднощі можна долати за допомогою дружби, доброти та співпраці. То що, будемо з понеділка долати разом із нашим рудим щастям усі негаразди? Муррр! Ми готові, а ви?

        У відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку шестикласники знайомилися із книгою «Бобер Бамсі. Хранитель Ковчега» та її автором Сергієм Леоненком. Зустріч розпочалася із перегляду трейлеру твору та веселої зарядки від Бамсі. А потім читачі не просто засипали гостя запитаннями, а ще й дали йому ідеї для нового твору, створення анімаційного фільму та навіть щодо просування книги.

        Однією із книг, яку ми відзначимо під час Всеукраїнського тижня дитячого читання, є «Ключі сили» відомої української психологині, письменниці та авторки освітніх проєктів Світлани Ройз. Сьогодні пані Світлана відвідала нашу бібліотеку та провела надзвичайно цікаву та змістовну зустріч із дітьми. Обговорили книгу, діти активно задавали запитання, а Світлана Ройз поділилася своїм досвідом та надала корисні поради щодо подолання страху за допомогою різноманітних практик. Крім того, усі разом виконали руханку під пісню «Я і Ти», створену Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у співпраці зі співачкою Світланою Тарабаровою та самою Світланою Ройз для спецпроєкту «Гратися і не боятися», підтриманого Міністерством освіти і науки України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?». А завершилася наша душевна зустріч щирими обіймами! *IN LOVE*

        Усі відвідувачі сьогоднішніх подій отримали солодощі від партнерів бібліотеки: Леоніда Соколова, голови правління БО БФ «Серце до серця», а також ГО «Сучасне об’єднання кінематографістів», ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії», Українська Федерація Банків Продовольства.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей