Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Щоб на міну не натрапити…

         Ми завжди турбуємось про безпеку дітей, але тепер причин для хвилювання стало набагато більше, адже Україна у зв’язку із війною визнана однією з найбільш замінованих країн у світі. Як відомо, з 2006 року за сприяння Генеральної асамблеї ООН, 4 квітня всі країни відзначають Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки та допомоги в діяльності, пов’язаній із розмінуванням.

        Працівники відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку теж не оминули увагою цю подію і запросили на годину безпеки «Щоб на міну не натрапити» провідних фахівців Швейцарського фонду з протимінної діяльності «FSD» Олександра Пащенка, Олександра Клюку та Олену Янатьєву. Гості підготували для третьокласників та четвертокласників одного із київських ліцеїв дуже цікаву і корисну презентацію про види мін та їхню загрозу для життя людей. Уся інформація, яку озвучили спеціалісти, була дуже важливою як для школярів, так і для дорослих, адже вони дізналися, як треба поводитися у разі виявлення вибухових пристроїв, який вони мають вигляд та в яких місцях найчастіше зустрічаються. А продемонстровані повчальні мультфільми навчили дітей правилам, як діяти, коли вони побачили підозрілий предмет, як не розгубитися і яким чином залишити небезпечну територію. Також читачам були продемонстровані книги даної тематики із фондів нашої бібліотеки, а гості подарували кожному пам’ятку-брошуру.

        Ми віримо, що після нашої безпечної зустрічі діти будуть більш обачними, уважнішими і зможуть зберегти своє життя. Створюємо безпечне середовище для безпечного завтра українського народу!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей