Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Поетичні читання «У день Лесі Українки»

        26 лютого у бібліотеці відбулися поетичні читання «У день Лесі Українки» із циклу «Український декламатор». Щоб бути вправним декламатором, треба мати справжній хист, адже недаремно декламацію називають мистецтвом. Розуміти, відчувати і відтворювати красу поезії і художнього слова – значить оволодіти основами декламаторського таланту. Талановитий декламатор, немов художник, палітрою свого голосу створює перед слухачами образи, немов співак, передає ритм поезії та її мелодику.

        Такою декламаторською майстерністю насолодилися глядачі поетичних читань, на яких звучали уривки із драматичної поеми Лесі Українки «Лісова пісня». Учасники Народного театру-студії «Мрія» Марія Полевічок та Ярослав Ткаченко втілили образи Мавки та Лукаша, головних героїв драми-феєрії «Лісова пісня». Зі сцени потужно лунали ритми вихору й бриніли ніжні почуття.

        Серед поезій Лесі, які прозвучали цього дня на читаннях, були «Сім струн», «Без надії сподіваюсь!», «Надія», «До мого фортепіано (Елегія)», «Мелодії», «Давня весна», «Хто вам сказав, що я слабка…», «Як дитиною, бувало…» та інші. Читці продемонстрували неабиякі декламаторські здібності, а керівник проєкту Світлана Копйова дала дітям поради, як ці здібності перетворити на справжній талант.

         Як розвинути у собі декламаторський хист? Відповідь на це запитання ви знайдете у збірці віршів для української молоді «Український декламатор».

        Вустами сучасних декламаторів лунають закладені у поетичне слово мрії сотень поколінь, нащадками яких ми є. Хіба не диво, що і сьогодні ці мрії і помисли озиваються у наших серцях.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей