Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

З 16 по 20 травня 2011 року на базі Державного закладу «Національна бібліотека України для дітей» відбулося навчання завідуючих відділами та провідних фахівців відділів комплектування та обробки документів обласних та центральних міських бібліотек для дітей «Сучасні підходи та принципи комплектування, обліку, обробки та збереження документів у дитячих бібліотеках».

Присутніми на навчанні були фахівці з 18 дитячих бібліотек України. В рамках навчання були розглянуті проблемні питання комплектування, обліку, обробки та збереження бібліотечних фондів. Перед курсантами виступила учений секретар, юрис-консульт Національної парламентської бібліотеки України Н.І.Розколупа стосовно нормативно-правових аспектів діяльності бібліотек з питань формування та збереження фондів, зокрема: нарахування зносу, облік без копійок, інвентаризація та списання бібліотечних фондів, законодавство з питань державних закупівель.

Під час проведення навчання слухачі мали можливість зустрітися з представниками провідних дитячих видавництв „Країна мрій”, „Грані-Т” та дистриб’ютором української книги „Джерела М”. Під час презентацій видавці надали всім каталоги та прайси видавничої продукції.

Активно відбувалися обговорення питань опрацювання документів: сучасні тенденції каталогізування; дотримання чинних стандартів опису та комунікативних форматів; загальні питання індексування документів; застосування 4-го видання таблиць ББК для дитячих та шкільних бібліотек; облік та обробка електронних видань та аудіовізуальних документів. Слухачі познайомилися з функціонуванням в автоматизованому режимі циклів „Шлях документу” та „Шлях довідки”. У відділі зберігання фонду було продемонстровано роботу відділу з АІБС „Марк-SQL”. Також відбулася презентація діючих в бібліотеці корпоративних проектів „КЛЮЧ”, „Кращі Інтернет ресурси від Української асоціації працівників бібліотек для дітей”

Під час навчання фахівці дитячих бібліотек змогли не лише отримати необхідні рекомендації та консультації провідних спеціалістів Національної бібліотеки України для дітей, а й поділитися власним досвідом, досягненнями, нововведеннями.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей