Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Казковий Трамвай

Новий проект Національної бібліотеки України для дітей та підприємства “Київпастранс” став несподіваним і бажаним подарунком до новорічно-рідвяних свят для усіх маленьких жителів Києва та їхніх батьків, популярним місцем проведення сімейного дозвілля і навіть тим місцем, яке відкрило можливості сучасної бібліотеки та зруйнувало стереотипні уявлення про неї.

Кількість бажаючих відвідати трамвайчик, щоб послухати казку, взяти участь у майстер-класах, поспівати, значно перевищила розміри самого трамваю. Проект був пілотним, і хоча організатори сподівалися на велику кількість відвідувачів, навіть вони не могли передбачити такої шаленої активності та того факту, що дітей буде важко відірвати від книжково-бібліотечних розваг навіть через годину, щоб звільнити місце для другої черги бажаючих.

А черги були, і не маленькі! Особливо 14 січня, коли до Казкового трамваю приїхали співочі колядники з зіркою, з козою, у яскравих костюмах, а з ними завітала й улюблениця всіх маленьких читачів, ляльковий талісман бібліотеки – дівчинка НБУшка. Вона знайшла нових друзів серед відвідувачів Казкового трамваю і запросила їх у гості до Національної бібліотеки України для дітей. Адже саме там працюють усі ці творчі та вигадливі бібліотекарі, які саме в цей час розважали дітей у трамваї: робили сніжинок-балеринок у техніці витинанок, святкували день народження Сніговика і робили листівки в дуже складній і копіткій техніці айрис-фолдинг, і найголовніше – читали книжки.

Усі заходи проходили одночасно у трьох своєрідних купе, яке створюють високі м’які крісла трамваю. А ще у трамвайчику в цей день, як і в усі попередні, було повно кореспондентів газет, радіо і телеканалів, які брали інтерв’ю у маленьких відвідувачів, у батьків, у бібліотекарів. Казковий трамвай став топ-новиною цього місяця – на інтернет-запит знаходиться більше 40 релевантних публікацій, 5 відеосюжетів, фотографії. Сьогодні мало знайдеться ЗМІ, які не висвітлювали цю резонансну подію.

14 січня завітала до Казкового трамваю генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко, яка спілкувалася з відвідувачами, слухала їхні пропозиції і побажання. Серед побажань найголовнішими були – «щоб трамвайчик продовжував свою роботу» та «щоб він їздив, а не стояв на місці». Будемо усі разом сподіватися, що ці побажання здійсняться.

Зимові читання у трамвайчику майже завершилися – ще одна остання зустріч запланована на 16 січня. А бібліотека запрошує нових друзів, яких знайшла завдяки цьому проекту, в гості до своїх просторих залів та обіцяє цікаве дозвілля, гарні книги, веселі свята. Буде не гірше, ніж у трамвайчику – повірте!

До зустрічі у Національній бібліотеці України для дітей!


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей