Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Казковий світ Данії

29 квітня у відділі документів іноземними мовами відбувся захід, присвячений 210-річчю від дня народження відомого данського письменника Ганса Крістіана Андерсена.

Учні 5 класів ЗОСШ № 163 ім. М. Кирпоноса дізналися багато цікавого про життя казкаря, його твори, перекладені більш ніж 150 мовами світу, які лягли в основу численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок, балетів, та про місто Копенгаген, в якому він жив і творив.

У центрі міста знаходиться гучна Ратушна площа, від якої починається довга пішохідна вулиця Європи-Строгет, що об'єднує п’ять вулиць, які йдуть одна за одною і простягаються на добрих півтора кілометра. Андерсен любив променад Строгет, саме тут прогулювався й герой казки «Калоші щастя». Звідси починається район Ньюхаван (Нова гавань), який розташовується вздовж каналу, яким плавав у своєму кораблику непохитний олов’яний солдатик. Іще одне казкове місце — Кругла вежа, яка згадується у казці «Кресало»: «У собаки очі – кожне з Круглу башту». З оглядового майданчика відкривається чудовий вид на місто. Кажуть, в гарну погоду звідси навіть Швецію можна побачити.

Розповідь бібліотекаря супроводжувалася переглядом слайдів та уривків з мультфільмів за однойменними творами письменника, а також демонстрацією яскравих ілюстрацій з книг. Насамкінець школярі взяли участь у вікторині за творами Г.К.Андерсена.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей