Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Хроніки БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА: червень

Непомітно промайнув цілий місяць літніх канікул, а з ним і чотири тижні БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА! Так-так, відлік у наших цьогорічних книжково-бібліотечних канікулах йде на ТИЖНІ , тому що кожен з них має свій РИТМ, свій СМАК, своє ЗВУЧАННЯ і свою ТЕМУ. Саме ТЕМА диктувала наповнення ТИЖНЯ, а ще люди – бібліотекарі з різних відділів, які відповідають за кожен з тематичних тижнів.

ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ нашого літа був МИСТЕЦЬКИМ, а точніше МУЗИЧНИМ. Тому й на звук він був дуже різноманітним, адже й музика буває дуже різна: класична й сучасна, джаз, рок, фолк, етно…

Організаторами цього тижня був відділ мистецтв, у якому працюють співочі бібліотекарі і бібліотекарі-музиканти. Тому вони не просто розповідали дітям про усіляку музику та музичні інструменти – вони усе демонстрували: проводили майстер-класи гри на різних інструментах, разом із читачами співали, слухали музику, змагалися у караоке, а в останній день тижня створили імпровізований оркестр народних інструментів та зіграли свою неповторну мелодію! А вісім читачів, що встигли зареєструватися на участь у виїзній екскурсії та принесли письмовий дозвіл від батьків, поїхали на екскурсію МУЗЕЮ ТЕАТРАЛЬНОГО, МУЗИЧНОГО ТА КІНОМИСТЕЦТВА УКРАЇНИ, що знаходиться на території Києво-Печерської Лаври. Подивіться відеофрагмент екскурсії.

ДРУГИЙ ТИЖДЕНЬ літа був дуже здоровим – така вже в нього тема була: «НА ЗДОРОВ’Я!». Бібліотекарі відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку зранку читали дітям книжки про спорт і спортсменів, про історію фізичної культури,про здорове харчування і позитивний настрій, ну і «всякетакездоровеньке»… А ще проводили тренування для розуму, вивчали разом «Абетку харчування».

Цей тиждень мав чіткий ритм щоденної ранкової зарядки, веселий галас рухливих ігор, здоровий смак корисної їжі та свіжий подих лісового повітря й походного пікніка у Сирецькому гаю, в якому наші читачі поєднали теоретичні знання з практикою.

ТРЕТІЙ ТИЖДЕНЬ логічно продовжив тему здорового довкілля – відділ документів іноземними мовами та центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» назвали його – «ЕКОЛОГІЯ І Я». Спілкування на цьому тижні було настільки незвичним, що лише за допомогою лінгвістів-бібліотекарів наші читачі змогли все прочитати та зрозуміти. Щодня літній дворик відкривався веселим читанням книжок іноземними мовами – переважно англійською та німецькою.

Читачі зробили гарні ЕКО-закладки для книжок, взяли участь в ЕКО-полюванні на метеликів. Приставка ЕКО перед словом полювання означає, що жодної шкоди природі не нанесено, і жоден метелик не постраждав – усі були ніжно випущені на волю. Тож до звуків іноземних мов на цьому тижні ще додався легкий шурхіт барвистих ніжних метеликових крилець…

На ЕКО-тижні у Літній дворик завітали провідні фахівці з екологічної освіти НПП «Голосіївський», які презентували книжки та влаштували театралізовану еко-гру й вікторину за книгою Олени Крижановської «Пригоди в Чарліссі».

ЧЕТВЕРТИЙ ТИЖДЕНЬ відділ соціокультурної діяльності назвав «КРАЮ МІЙ ПРЕКРАСНИЙ». Звуки й ритми цього тижня були доволі енергійні та емоційні, адже щоранку після ЧАСУ читання бібліотекарі-театрали проводили у дворику енергійний танцювальний майстер-клас та тренінг з акторської майстерності! А при чому, запитаєте ви, такі рухливі заняття до теми цього тижня?! А при тому, що лише бадьора, весела, енергійна людина в змозі довго й витривало гуляти свої рідним краєм, невтомно милуватися його неповторною красою!

І наші читачі довели це на практиці: вони здійснили віртуальну мандрівку стародавнім Києвом, читали історії про рідне місто, навіть конкурс малюнків влаштували! А коли надворі задощило – повернулися з літнього дворика до бібліотеки та взяли активну участь у дуже енергійній квест-грі «Як тебе не любити, Києве мій!». Спробуйте-но без підготовки й тренувань побігати двома поверхами величезних залів бібліотеки, розшукуючи потрібну книгу, відповідь, інформацію… А наступного дня ще й пройдіть маршрут довготривалої екскурсії Голосіївським парком! Підготовлені читачі з успіхом подолали усі випробування!

В останній день червня розпочався новий тематичний тиждень «ТЕХНІКА, ТРАНСПОРТ». Він вже вирує у літньому дворику яскравими кольорами деталей LEGO-конструктора, який з величезним задоволенням складають і хлопчики й дівчатка… Але про все це – вже у липневому випуску «Хронік БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА».

Ви ще не з нами?! Приєднуйтесь! До кінця літа на вас чекає безліч сюрпризів!

В липні до літньої програми додалася ще одна класна пропозиція: «ПРИВЕДИ ДРУГА ДО БІБЛІОТЕКИ – СТВОРИ СВОЮ БІБЛІО-СІМ’Ю!»



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей