Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечне літо «Техніка та машини»

З 30 червня по 3 липня 2015 року Літній дворик НБУ для дітей проводив для користувачів тиждень за неймовірно цікавою темою «Техніка та транспорт». Сюрпризи чекали на читачів кожен день.

Перше, що побачили діти у літньому дворику, це надзвичайно цікаві книжки про техніку та машини – енциклопедії, художня література. І одразу біля книжкової виставки зібралося багато маленьких читачів.

Особливо зацікавило користувачів пізнавальна розповідь бібліотекаря про виникнення техніки в житті людини. Діти стали активними учасниками діалогу, доповнювали розповіді бібліотекаря. А потім усі разом із захопленням будували «машину мрій» з Lego і надзвичайно складно було обрати переможця.

У цей же день у літній дворик завітав один із найулюбленіших казкових героїв – Нолік. Він не тільки розповів багато цікавого, а й грав з дітьми, читав книги та танцював, а ще вперше у житті став читачем НБУ для дітей. У цьому йому із радістю допомогли діти.

На другий день діти відвідали місто, в якому живуть старовинні тролейбуси та трамваї. А як смачно перекусити у справжньому дерев’яному трамвайчику. Можна собі лише уявити! Читачі побачили багато різноманітних трамвайчиків у мініатюрі в експозиції музею «Пасажирського міського електротранспорту». Щиро дякуємо за екскурсію партнеру Бібліотеки – комунальному підприємству «Київпастранс». А хто не зміг приєднатися до екскурсії, створювали у літньому дворику прикраси своїми руками та читали книжки. Третій день був незвичайний, бо втілювалися мрії дітей. Вони брали участь у майстер-класах «Одягни ляльку» та «Робимо автомобіль з картону», у подарунок хлопці отримали по машині, а дівчата – сукні для своєї ляльки.

Наступного дня до бібліотеки завітав неперевершений казкар та справжня зірка – Сашко Лірник власною персоною. На зустріч з ним прийшло дуже багато дітей та батьків. Маленькі читачі були в захваті від казок та брали активну участь у інсценізаціях його розповідей, вони і показали себе справжніми акторами. Цікаво було усім – і дорослим, і дітям. Усі бажаючі мали змогу пограти на старовинному музичному інструменті казкаря та подивилися мультфільми з його проекту «Моя країна – Україна». А також Сашко Лірник дав ексклюзивне інтерв’ю бібліотечному інформаційному каналу «Капітошка»






Цей справжній казково-технічний тиждень закінчився запуском повітряного змія який зібрали самі діти…

Бібліотечне літо – це круто!



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей