Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«День мистецтв» – з циклу заходів «Тиждень США»

У Національній бібліотеці України для дітей у центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» продовжується «Тиждень США». Першого жовтня у «День мистецтв» відбулися майстер-класи з виготовлення індіанських амулетів та прикрас-заколок і лекція «Мистецтво Гранта Вуда».

Життя індіанців було нерозривно пов'язане з природою, сили якої обожнювалися і служили об'єктом поклоніння. Народи за допомогою шаманів намагалися задобрити духів лісу і тварин, шукали у них заступництва. Шамани індіанців, занурюючись у ритуальний танець, вступали в зв'язок з духами вогню, води, рослин і тварин. Вони ж своїми руками робили обереги для захисту від сил зла, хвороб і небезпек.

Особливість сьогоднішнього майстер-класу полягала в тому, що для створення оберега діти використовували натуральні матеріали: солоне тісто, вовняні нитки, кольорові пташині пір`ячка та дерев`яні намистинки.

Кожен учень власноруч виготовив свій особливий захисний амулет, вклавши в нього частинку своєї душі.

У той час, коли хлопці в’язали амулети, дівчата створювали банти-заколки в американському стилі. Чому такий вид банту назвали американським? Одна з причин полягає в тому, що репсові стрічки, з яких вони створюються, були придумані в США. Для складання класичного американського бантика використовуються стрічки різної ширини за простою технологією – скручування у вигляді вісімки. Втім, це не настільки важливо. Важливо те, що таку прикрасу дівчата робили власноруч, тому у кожної вона вийшла неповторною.

У цей день ми не лише створювали прикраси, але й відкрили для себе творчість американського художника Гранта Вуда. Він відомий картинами, присвяченими сільському життю американського середнього заходу. Його пензлю належить картина «Американська готика» – одна із знакових картин американського суспільства. В масовій культурі ця картина по кількості копій та пародій стоїть разом з такими шедеврами, як «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі та «Крик» Едварда Мунка.

Разом з відвідувачами Центру ми обговорювали модерне американське мистецтво, ділилися враженнями про картину «Американська готика», дізналися історію її створення. Шанувальники мистецтва прочитали книжку з фонду центру «Grant Wood. The Artist in the Hayloft», написану, Deba Leach.




 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей