Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
«Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято!»

       15 березня у Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного, якій цими днями виповнюється 80 років, стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято».

    Урочисте відкриття свята розпочалося у приміщенні Полтавського академічного обласного театру ляльок. Гостей Всеукраїнського тижня дитячого читання зустрічали казкові герої та чарівна Читаліна, що живе у бібліотеці. У фойє були представлені виставки фотографій із життя бібліотеки, дитячих робіт на кращу книгу-саморобку «Книжкові майстри «Моя Україна» та робіт вихованців «Школи раннього розвитку». Гостей свята вітали заступник голови Полтавської ОДА Микола Іванович Білокінь, т.в.о. директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА, заслужений працівник культури України Валентина Володимирівна Вождаєнко та генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України Алла Іванівна Гордієнко. Також для учасників урочистостей звучали вітання від директора Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» Олексія Бондаренка, директора Видавничого центру «Академія» Василя Теремка та поета, лауреата численних літературних премій Анатолія Качана.


    Розпочалося свято театралізованим дійством за участі Короля Казкового Королівства та Королеви Книги, які привітали гостей і створили справжню казкову атмосферу. Послідовники славних письменницьких традицій Полтавщини дитячі письменники Тетяна Луньова, Тетяна Ваценко та Віктор Сердюк поділилися секретами того, як зачаровують юних читачів незвичайними пригодами та цікавими героями. Глядачі були у захопленні від виступу талановитих учасників театру масових видовищ «Полтавські балаболки» Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв ім. Р. Кириченко» та чудового подарунку Полтавського обласного театру ляльок, який у своїй виставі «оживив» героїв безсмертного твору Миколи Васильовича Гоголя «Ніч на Івана Купала».


    Також під час урочистого відкриття на базі обласної бібліотеки для дітей відбулося засідання за круглим столом «Посіємо в дитячі душі любов до книги» за участю фахівців НБУ для дітей, бібліотекарів спеціалізованих бібліотек для дітей Полтавщини, видавців, дитячих письменників та представників влади. Ключовими стали актуальні проблемні питання дитячого та сімейного читання, фактори впливу на промоцію книги і читання в дитячій бібліотеці, підтримка і розвиток читання через систему соціального партнерства та місце дитячої книги в структурі місцевого книговидання.

    Урочисте відкриття відбулося. Попереду — яскравий тиждень неперевершених книжкових вражень, адже в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання - 2018 бібліотеки для дітей гостинно запрошують своїх читачів взяти участь у цікавих та змістовних заходах. А завершиться Тиждень читання 1 квітня у Національній бібліотеці України для дітей Конкурсом книжкової краси III тисячоліття.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей