Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Історичні мандрівки Києвом. Вулиця Малопідвальна

       16 березня 2018 року у Національній бібліотеці України для дітей відбулася презентація віртуально-краєзнавчої подорожі із циклу «Історія однієї вулиці. Вулиця Малопідвальна», підготовлена відділами обслуговування дітей середнього і старшого віку та відділом каталогізування.

       Шестикласники школи № 163 дізналися багато нового, корисного, важливого про одну із вулиць Шевченківського району столиці — Малопідвальну, назва якої нагадує нам про сиву давнину. Учні із зацікавленням слухали розповідь бібліотекаря про «найфантастичнішу вулицю світу» (за висловом Михайла Булгакова): історію виникнення, забудову, найвищу (на той час) споруду, історико-культурні пам’ятки, визначних українських учених і діячів культури, які тут мешкали. Серед них – Агатангел Юхимович Кримський, який був творцем Всенародної бібліотеки України.

       На книжковій виставці «Вулицями міста» окрім літератури про Київ, яка була презентована для школярів, діти знайшли найстарішу (майже сторічну) та найновішу книги цього українського вченого. Бібліотекар зачитала його вислів про Київ. А одна із учениць продекламувала вірш письменника «В зденервуванні».

       До перегляду дітям представили уривки з двох художніх фільмів, де фігурує згадана вулиця, та відеофільм про Шевченківський район столиці. На завершення зустрічі діти демонстрували отримані знання, відповідаючи на запитання міні-вікторини, вказали на актуальність теми заходу та висловили бажання відвідати наступну презентацію, де мова йтиме про вулицю Костьольну.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей