Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
У бібліотеці стартував Тиждень ЕКСТРІМ-читання

       Всеукраїнський тиждень дитячого читання під гаслом «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято» стартував 15 березня у Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного, якій цими днями виповнюється 80 років. А далі святкові події потужно завирували в усіх дитячих бібліотеках країни. Це свято одне з найдавніших та найулюбленіших читачами, які з нетерпінням очікують, що ж цього разу підготували їм улюблені дитячі бібліотеки?

       Читачів головної бібліотеки для дітей цього року запросили до участі у супер-змаганні – Тижні ЕКСТРІМ-читання, який буде Тижнем читацьких викликів. Під час урочистого відкриття 20 березня генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко підтримала ідею читацьких викликів-челенджів та офіційно затвердила формат читацьких змагань, оскільки вона усім серцем прагне розвитку наших читачів. Алла Іванівна також зробила книжковий виклик читачам: «Хто першим до 30 березня прочитає книгу Володимира Рутківського «Сторожова застава», отримає 1 квітня, під час фіналу Тижня читання, приз особисто від генерального директора бібліотеки.

       Святкову атмосферу створила та зарядила читачів на змагання прекрасна співачка, солістка ансамблю пісні і танцю Збройних сил України, фіналістка телепроекту "Голос країни" Маргарита Мелешко, яка виконала дві пісні, одну з них – авторську.

       На свято завітали письменники, художники-ілюстратори, видавці, які привітали читачів із початком Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2018. Гості ділилися власним досвідом, успішними історіями подолання життєвих викликів. Кожен із гостей поставив перед нашими читачами свій книжковий челендж. Умови його виконання однакові для усіх: хто візьме на себе зобов’язання та першим виконає книжковий виклик-челендж від певного гостя – отримає 1 квітня подарунок від нього ж.

       До речі, взяти на себе зобов’язання – прийняти виклик саме від гостей — можна не лише учасникам святкової зустрічі, а й будь-кому, хто прийде до бібліотеки, зареєструється у секторі обліку до участі у Тижні ЕКСТРІМ-читання. Докладніше про умови тут.

       Тож книжково-читацькі виклики нашим читачам зробили:

       Ліка РОМАН,переможниця конкурсу краси «Міс Україна—2007», яка завоювала увесь світ своєю неповторною щирою усмішкою і добрими справами. Вона не письменниця, не видавець, але книга життя, яку вона пише, варта того, щоб перечитати її.


Книжковий виклик від Ліки Роман:

Друже, прочитай до 30 березня 2 книжки:

• Воронина Леся. Таємне товариство ботанів.
• Сердюк Марія. Стів Джобс (серія «Біографічні нариси для дітей»).

З повагою, Ліка Роман

       Марія КУРОЧКІНА, головний редактор видавництва «Артбукс», яка вміє розкрити ще не проявлені читацькі таланти та зацікавити книжками навіть тих, хто зовсім не любить читати. Видавництво «Артбукс» за неповні 3 роки своєї діяльності вже реалізувало декілька викликів:

• стало успішним та відомим;
• першим в Україні стало видавати віммельбухи;
• стало одним з улюблених видавництв серед наших читачів. .


Книжковий виклик від Марії Курочкіної:

Друже, прочитай до 30 березня 2 книжки:

• Нікітінський Юрій. Будинок двірників.
• Енциклопедія. Історія життя від великого вибуху до тебе.

З повагою, редактор видавництва «Артбукс» Марія Курочкіна

       Надія МІЦКЕВИЧ, художник, ілюстратор, дизайнер. Учасниця міжнародних виставок та арт-конкурсів, співпрацює з видавництвами, часописами та авторами. Виставка ілюстрацій до повісті Джеймса Крюса «Тім Талер, або Проданий сміх» була представлена у нашій бібліотеці і дуже сподобалася читачам.


Книжковий виклик від Надії Міцкевич:

Друже, прочитай до 30 березня 2 книжки:

• Крюс Джеймc. Тім Талер, або Проданий сміх.
• Керролл Льюїс. Аліса в Країні Чудес.

З повагою, художниця Надія Міцкевич

       Світлана ПРУДНИК, редактор відділу літератури журналу «Барвінок» — одному з найстаріших дитячих періодичних видань України. Світлана Прудник переконана, що усі діти гарні, розумні і талановиті. Вона запросто може навчити кожного вигадувати казки. Її казка «Як знайшлися літери» увійшла до короткого списку дитячої «Книги року ВВС—2012».


Книжковий виклик від Світлани Прудник:

Друже, прочитай до 30 березня 1 книжку:

• Прудник Світлана. Як їжаки у вирій літали.

З повагою, письменниця Світлана Прудник

       Зірка МЕНЗАТЮК, письменниця, журналіст, член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім. Н. Забіли, лауреат премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки, претендент від України у 2017 році на здобуття Меморіальної премії імені Астрід Ліндгрен.


Книжковий виклик від Зірки Мензатюк:

Друже, прочитай до 30 березня 1 книжку:

• Дитяча Євангелія. Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА.

З повагою, письменниця Зірка Мензатюк

       Після того, як усі гості поставили завдання читачам, а модератор Тижня ЕКСТРІМ-читання Олена Кислова нагадала дітям умови читацьких змагань, кожен бажаючий міг зареєструватися та отримати персональний номер учасника гри у бібліотечної дівчинки НБУшки. А це обов’язкова умова для того, щоб стати учасником та заробляти бонуси на персональний номер-рахунок за читання, завдання, участь у заходах. ЕКСТРІМ-читання триватиме до 30 березня.

       Увага! Переможці змагань отримають подарунок 1 квітня на конкурсі «Книжкової краси ІІІ тисячоліття»!

       Свято завершилося спілкуванням на тему життєвих викликів із гостями свята у відділах бібліотеки. У більш камерній атмосфері діти змогли поставити гостям запитання, розпитати їх про цікаві історії з життя, про творчість. Гості залюбки ділилися з читачами своїми думками, досвідом, книжками і своїм талантом.

       Наприклад, Надія Міцкевич розповідала читачам про свої ілюстрації до книжок, а ще кожному з учасників зустрічі у відділі мистецтв зробила невеличкий малюнок, чим просто вразила дітей неймовірною швидкістю створення маленьких шедеврів.

       Марія Курочкіна розповіла дітям про жанр віммельбухів, презентувала нове віммель-видання «Нісенітниці» і влаштувала читачам веселий квест за цією незвичайною книгою. А чим вона незвичайна, запитаєте ви? Приходьте до бібліотеки — дізнаєтеся!

       Світлана Прудник розповідала про журнал «Барвінок», його багату 90-річну історію, а також читала свої казки і подарувала кожному з дітей примірник журналу.

       Зустріч із Зіркою Мензатюк з першої хвилини була схожа на лавину запитань від дітей. Гостя заледве встигала відповідати на одне - одразу чула ще. Про книги, які читала письменниця в дитинстві, про знайомства серед українських дитячих письменників, про власні твори Зірки Захарівни, і, звичайно - про натхенння та нелегкий шлях до визнання.

       Ліка Роман розповідала дітям, що справжня краса у людини насправді не зовні, а в середині — у її серці, та про те, що найпотаємніші мрії завжди збуваються, але для цього потрібно діяти, працювати над собою, багато читати. Порадила дітям читати біографічні книжки про видатних особистостей.

До зустрічі у бібліотеці на Всеукраїнському тижні дитячого читання — 2018! На вас чекає багато цікавих завдань та викликів, реєструйтеся, отримуйте персональний номер, приймайте виклик і вперед. Бажаємо успіхів!

Більше емоцій та фото зі свята у фотоальбомі на сторінці бібліотеки у Фейсбуці
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей