Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Му(р)зілка» знайомить із флейтою

       Продовжуємо гортати сторінки нашого живого журналу!

       В рамках проекту «Му(р)зілка — музично-сценічний live journal з інструментознавства» 22 березня відбувся захід — «Чарівна флейта», на якому ми разом із учнями третього класу ознайомилися з цим, без перебільшення, надзвичайним музичним інструментом.

  

       Камерна і майже домашня доброзичлива атмосфера наших заходів дозволяє юним відвідувачам почуватися невимушено. Водночас вони мають нагоду послухати звучання живого інструмента, ознайомитися з його будовою, прийомами гри, історією виникнення та іншими цікавими речами. Але найбільш яскраві враження залишає можливість потримати інструменти в руках і навіть спробувати  пограти.

  

       Традиційно чільне місце на заході відведене для музичних ілюстрацій. Сьогодні нам у цьому допомагали студент 8 курсу Київської дитячої академії мистецтв Петер Ульфстедт та концертмейстер-піаністка Владислава Крускаль. Виступ настільки припав до душі глядачам, що виконавцям довелося грати ще раз!

 

       Так третьокласники відкрили для себе багато флейтових таємниць. А ви знаєте, хто і коли винайшов для флейти клапани і як вони працюють? Чому перш ніж почати грати на флейті, треба засвоїти хроматичну сопілку? Яке чарівне слово треба сказати, щоб флейта чи сопілка почали грати? А також на яких музичних інструментах грають носом і як давно з’явилися на світ перші духові інструменти?

       Відкривайте таємниці музичних інструментів разом із «Му(р)зілкою».

       До нових зустрічей!

    

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей