Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Зустріч із Тарасом Тополею у бібліотеці

       11 квітня на запрошення проекту «Музична платформа: Слухай своє» до Національної бібліотеки України для дітей завітав відомий український співак, волонтер, соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

       Співак завітав не один, а із командою юних представників глобального молодіжного проекту в Україні U-Report. U-Report – це швидкі опитування через безкоштовні смс або твітер, які дозволяють дізнатися думку молоді щодо важливих суспільних питань та впливати таким чином на життя країни в цілому. Проект було представлено одним із лідерів цікаво і переконливо, і більшість присутніх у залі підлітків приєдналися до нього, взяли участь у першому онлайн-опитуванні. Деякі зареєстровані учасники рандомно були обрані для отримання заохочувальних подарунків від U-репортерів.

       Тарас Тополя та гурт «Антитіла» почали свою творчу діяльність у 2008 році й з кожним роком усе більше набирають популярності не лише в Україні, а й поза її межами. За словами Тараса, колектив ще не розкрив весь свій потенціал та мріє в майбутньому збирати стадіони на своїх концертах.

       У залі бібліотеки був аншлаг. Школярі ні на секунду не замовкали – стільки в них було запитань до відомого співака. Запитання були різні – і серйозні, і дотепні, і приватного характеру, і глобального філософського... Тарас Тополя вправно, відверто, розумно та розгорнуто відповідав на кожне з них: «Чи хотів би він стати президентом країни», «Як познайомився зі своєю дружиною», «Де проходили їхні побачення, а особливо перше», «Чи розмальовував Тарас у дитинстві гаражі», «Чи є в нього домашні тварини», «Коли він вперше поцілувався з дівчиною», «Коли була написана перша пісня», «Коли був перший його концерт», «Як взагалі відбувається процес створення нових пісень у гурті «Антитіла», «Ким мріяв стати у дитинстві та як досяг успіху в музиці»... та ще цілий шквал запитань.

       На питання про найулюбленіше місто на землі, Тарас безсумнівно сказав, що для нього це Київ, а також дав своєрідний виклик школярам – побувати у всіх куточках земної кулі, адже й сам дуже любить мандрувати. Та спочатку порадив дітям краще пізнати свою рідну країну.

       Запитання лунали, відповіді вражали своєю незвичністю та навіть новими ідеями. Особливо сподобалася старшокласникам пропозиція Тараса щодо реформи освіти: поділити класи на команди, які б змагалися між собою за успішність навчання, а команду-переможця преміювати грошовими винагородами. Тоді діти не на словах усвідомлять істину про користь навчання, а одразу ще у шкільному віці відчують це на практиці. І так буде переконливіше.

       Найактивнішого учасника, який ставив найцікавіші та влучні запитання чекав оригінальний подарунок. Як це не дивно, переможцем став один із наймолодших глядачів – п’ятикласник Андрій. Тарас запропонував йому записати відео та викласти його на сторінку співака в Instagram. Андрій звернувся з промовою до підписників Тараса (а їх понад 31 тисячі!) у цій соцмережі. Це відео вже переглянуло понад 10 тисяч людей.

       Зрозуміло, що всі з нетерпінням чекали і дочекалися пісні! Наприкінці зустрічі Тарас Тополя виконав свій новий хіт «Там де ми є» під гітарний акомпанемент Світозара – одного з волонтерів проекту U-Report. Зал підспівував, аплодував, знімав на мобільні телефони відео, щоб залишити згадку на пам'ять про незабутню зустріч із відомим співаком та перш за все прекрасною людиною з чіткою громадянською позицією – Тарасом Тополею.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей