Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Хата моя, біла хата

       Рідна батьківська хата… Колиска роду людського… З нею пов’язані найсвітліші спогади і почуття кожної людини. А ще – це невід’ємна частка нашої давньої культури. Адже втілювала у собі уявлення та вірування наших пращурів, уклад усього їхнього життя та побуту. В цьому вкотре переконалися семикласники гімназії № 172 «Нивки», які завітали 16 квітня до бібліотеки на захід — народознавчі пазли «Хата моя, біла хата». Учні пригадали імена письменників та художників, котрі зверталися до незгасимої обителі людського роду та зачитали уривки із вибраних творів митців (Я. Щоголів «Хата», І. Цюпа).

       Також бібліотекар познайомила дітей із легендами щодо побудови перших хат, обрядами, повір’ями та особливостями, пов’язаними із вибором місця майбутньої садиби та її будівництвом; інтер’єром та його елементами, символами та оберегами української хати, єдністю і локальним розмаїттям житлових споруд регіонів України. А розгадування загадок про житло та речі домашнього вжитку ще раз нагадали дітям про почуття поваги та любові до далеких предків.

       Гарним доповненням зустрічі стала презентація тематичної книжкової виставки, слайд-презентація та перегляд відеофільму «Український феншуй української хати».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей