Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Літературна подорож «Сторінками книг Чингіза Айтматова»

          У продовження заходів до «Тижня культури Киргизстану» щодо популяризації культури Киргизстану і творчості Чингіза Айтматова у Національній бібліотеці України для дітей відбулася зустріч із першим секретарем Посольства Киргизької Республіки в Україні Азаматом Кабаєвим.

          Захід був присвячений творчості Чингіза Айтматова, зокрема його повісті «Білий пароплав». Твори Чингіза Айтматова не входять до шкільної програми, наразі їх важко знайти у книгарнях. Але його творчість виходить за межі рамок часу, певної культури чи країни. Хоч змінюються стиль і темп життя, розпадаються імперії, але людська сутність не змінюється, вона залишається такою ж поза часом і кордонами країн. Саме тому історія про хлопчика, у якого було дві казки, але не було батьків залишається актуальною до сьогодні.

          У продовження заходу читачі ознайомилися з ліногравюрами і картинами за мотивами творів Чингіза Айтматова та киргизькими національними виробами народно-прикладного мистецтва. Азамат Кабаєв прокоментував значення предметів жіночого одягу, орнаментів традиційного киргизького ширдаку (килиму) та життя у юрті. Зміну часів і моди проілюстрували традиційні костюми та відеоролики «Образ киргизької жінки і чоловіка».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей