Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Вишиванка в добрий час хай єднає усіх нас!

          17 травня в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для учнів-другокласників однієї із київських шкіл проведено літературно-поетичне мереживо «Вишиванка в добрий час хай єднає усіх нас!», присвячене Дню вишиванки.

          Під час заходу школярі дізналися про цікаві факти з історії вишиванки, значення символів, зображених на них, ознайомилися з видами вишивки та різноманітністю візерунків, притаманних різним областям України, а також переглянули цікавий відеосюжет про святкування цього дня в різних країнах світу.

          Дітям розповіли про позитивну енергетику вишиванки, яка є оберегом людини, адже з давніх-давен вважається, що сорочка має дивовижну магічну силу, оберігає людину від біди та дарує щастя.

          Багатство і поєднання кольорів зробило вишиванку унікальною і вона стала на сьогодні світовим трендом. Носити вишиту сорочку – це дуже модно! Стильні поради дає дітям Оксана Караванська, автор книги «Стильна книжка для панянки», що була представлена на книжковій виставці «Чарівний світ вишиванки».

          Учні із задоволенням декламували вірші українських письменників та ще й під музичний супровід заспівали пісню Наталії Май «Вишиванка». А на завершення власноруч створили чудову закладку із елементами вишивки для своєї улюбленої книжки.

          Вишиванка — це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук. Тож бережімо наш символ і продовжуймо наші традиції!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей