Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Хроніки книги

          Перший тиждень «Бібліотечного літа — 2018» був присвячений книзі. Кожен день ми спілкувалися із людьми, які мають безпосереднє відношення до створення цього джерела знань та емоцій.

          Для учасників Книжкових ігор працівниками відділу було організовано дві екскурсії. Під час першої ми відвідали Інститут журналістики Національного університету України ім. Т. Шевченка, де познайомилися з директором Видавничого центру «Академія», завідувачем кафедри видавничої справи та редагування, письменником Василем Теремком. Василь Іванович розповів чого навчають в одному із найвідоміших інститутів країни та організував екскурсію – ми змогли роздивитися чудове приміщення ВНЗ, посидіти в аудиторії, навіть заглянути в їдальню. Справжнє захоплення у наших юних читачів викликала студія для фото- та телезйомок, адже не кожен день можна посидіти за столом диктора, заглянути в об’єктив професійної телекамери.

          Під час другої екскурсії діти відвідали Музей історії книги та друкарства України, де дізналися багато цікавого про історію книги як рукописної, так і друкованої.

          Запам’яталася учасникам «Бібліотечного літа — 2018» і зустріч із письменницею Мариною Рибалко, яка розповіла про свої книги, показала власні ілюстрації та запропонувала дітям намалювати свої фантазії про почуте.

          Крім того, протягом тижня були підготовлені різноманітні змагання на звання найкращого знавця історії книги та літературних героїв. Найменші читачі, згадуючи казки, обірвали всі пелюстки-запитання з нашої чарівної квітки знань та із задоволенням виборювали перемогу на полі книжкових чудес.

          А старші в цей час демонстрували не лише знання літературних творів, але й нашої бібліотеки.

          Закінчився тиждень створенням «Книги улюблених цитат». Адже одним із завдань тижня для кожного учасника Книжкових ігор – в тому числі й бібліотекарів – було щодня вибирати та записувати цитату із улюбленого художнього твору. В п’ятницю всі разом творили – малювали ілюстрації до зібраних цитат та оформлювали рукописну книгу.

          Чудову «Книгу улюблених цитат» можна буде переглянути у читальному залі відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку.

          Сподіваємось, що тиждень, підготовлений відділом, досяг своєї мети – розповісти нашим читачам, скільки людей працюють для того, щоб зробити книгу цікавою та гарно оформленою.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей