Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Книжкові ігри — 2018»: Фан-клуб Мумі-тролів (Тиждень 2)

          Впродовж літа наші відвідувачі беруть участь у щотижневих програмних заходах бібліотеки. Кожен тиждень має свою тематику, зроблено акцент на окремих авторах або видавництвах.

          11-15 червня у другий тиждень літа проходили заходи, присвячені Мумі-серії Туве Янссон. У свій час письменниця вигадала цих героїв, щоб захиститися від думок про війну. Її історії знайшли своїх прихильників не лише у Скандинавських країнах, Європі, Японії, а й в Україні, і до сьогодні залишаються улюбленими багатьма поколіннями.

          Таємниця популярності Мумі-серії досить проста – кожен герой пригод, навіть вередливий Чмих або Рюмса Мюмля, або ж непривітна Маленька Мю, відчуває захист, повагу і сприйняття своєї «інакшості».

          Впродовж усього тижня було створено атмосферу затишного, цікавого, сповненого відкриттів Мумі-дому у бібліотеці.

          У перший день відбувся захід під назвою «Ідентифікація Мумі-троля» з онлайн-тестом, завдячуючи якому кожен зміг дізнатися на кого з героїв Мумі-серії він схожий за характером. Учасники заходу також дізналися про творчість Туве Янссон, переклади її творів і мультиплікаційні фільми за її оповідями.

          У наступний день діти «познайомилися» з другорядним героєм – Гемулем, який любить колекціонувати марки, рослини, метеликів. Тому разом із його «колекцією» учасники заходу вирушили у подорож до Сирецького гаю, щоб знайти дерева за листям, половити метеликів сачками і потім відпустити їх. Досліджувати листя, дерева і метеликів нам допомагали довідники з колекції бібліотеки.

          У третій день відбувся майстер-клас із виготовлення браслету, який проводила Хропся – одна з головних героїнь пригод Мумі-серії.

          Наступного дня відбувся квест «Зникнення сумки Мумі-мами». Учасники гри відповідали на завдання за змістом усієї серії книжок Туве Янссон. Після виконання усіх завдань Мумі-мама пригостила читачів печивом та вишневим варенням за рецептом з книжки «Рецепти Мумі-мами».

          На завершення пригод відбулася подорож на пікнік до Мумі-троля у Сирецький гай.

          По дорозі усі хором заспівали улюблену пісню цього тижня «У всіх звірят кокарди, кокарди на хвостах» (текст пісні можна знайти у оповіданні «Мемуари Мумі-тата» «Видавництво Старого Лева»). Мумі-хлопчики і Мумі-дівчата розташувалися на затишній галявинці, а кожен герой зайняв своє місце: Мумі-мами накривали солодкий стіл, Маленька Мю вирішила створити фінську атмосферу з шоколадним фондю і мильними бульбашками, Чарівник віщував майбутнє усім відважним (вишукувалась ціла черга і на диво усі «сповіщення» були дуже влучними, хоч і «розмитими»), а Хропся всім пропонувала створити яскраві браслетики і зробити з нею селфі.

          Після розваг добре пригостилися смаколиками і отримали подарунки за яскраві костюми (тематичні календарі «Видавництво Зірка»).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей