Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Колекція ІВВУ «Мовчазні книжки» експонувалися у бібліотеці впродовж місяця

       Національна секція ІВВУ за сприяння Посольства Швейцарії в Україні провела експозицію виставки «Мовчазні книжки» у Національній бібліотеці України для дітей.

       Читачі з цікавістю переглядали колекцію; під час тематичних зустрічей  активно обговорювали побачене, ділилися своїми емоціями, презентували та рекомендували один одному книжки, які обрали для читання у міні-групах.

       Погляньте на фотографії: скільки захвату викликають ці книжки!

  

       На прочитання «мовчазних книжок» потрібен час, бо слід приділяти велику увагу деталям, щоб реконструювати історію, яку заклав у книжку автор-ілюстратор, також треба задіяти невербальні «ключі»: вираз обличчя персонажів, постава, жести, одяг і зовнішній вигляд, розташування героїв/об’єктів, оточення, кут зору, культурні маркери/символи, колір, світло та композиція малюнку.

  

       «Мовчазні книжки» вивільняють уяву, тому що єдино правильного прочитання немає – кожен читач і є автором.

 

       Такі книжки візуальні та кінематографічні, вони стають усе більш актуальними в наш час.

       Знаходячись під враженням від побаченого, наші читачі взяли участь у створенні буктрейлеру, який мав на меті показати основну думку проекту: книжки можуть поєднувати, незважаючи на вік, мову, культурні відмінності. 

       Перегляньте буктрейлер за посиланням.

       У рамках роботи з експозицією «Мовчазні книжки: зі світу до Лампедузи і назад» було організовано скайп-конференцію, яка поєднала близько ста учасників, серед яких: директори, бібліотекарі, організатори дитячого читання та читачі спеціалізованих бібліотек для дітей з 16 областей України.

  

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей