Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Пізнаємо рідне місто

       Національна бібліотека України для дітей знаходиться в Києві, і для більшості наших читачів це місто рідне. Тому не дивно, що черговий тиждень Книжкових ігор 2018 був присвячений саме столиці нашої держави.

       За атмосферність тижня відповідали два кумедні каштанчики – Бумць і Бамць. Адже всі знають, що каштан є символом Києва, цих дерев багато на вулицях міста. Саме Бумць і Бамць були нашими гідами, вони підказували найцікавіші куточки столиці та щоденно пропонували учасникам літніх ігор запитання, присвячені Києву.

       У перший день ми вирішили перевірити, чи багато знають наші читачі про своє рідне місто. Діти із задоволенням взяли участь у полі чудес «Києвознавці, києволюби…», де щосили крутили барабан, щоб вибрати завдання, вгадували букви, а інколи і все загадане слово. Завдання були різноманітні як за формою, так і за змістом: фотопитання, скласти пазл, «так чи ні» та ін. Найбільше учасникам гри сподобалося вгадувати місце Києва за звуками та пам’ятники за набором певних предметів.

       Неабияке зацікавлення викликала зустріч із молодим києвознавцем Кирилом Степанцем, який розповів про підземелля міста, про власні підземні подорожі. Гість, як виявилося, живе в нашому районі – на Нивках, закінчив школу, яка знаходиться недалеко від бібліотеки. Тому у дітей було багато запитань, пов’язаних не тільки з підземеллями Києва, а й історією рідного мікрорайону.

       Київ дуже багатогранний. І необов’язково їхати кудись далеко, щоб побачити щось нове. Наприклад, поряд із нашою бібліотекою знаходиться Київська дитяча залізниця, куди ми з дітьми і завітали в останній день тематичного тижня. Привітні працівники не тільки влаштували нам поїздку на потязі, де всі функції – і машиніста, і провідників – виконують діти, але й влаштували екскурсію територією. Разом із читачами ми дізналися історію дитячої залізниці, побували в класах, де навчаються майбутні залізничники, в депо, оглянули справжній працюючий паровоз.

       Звичайно, за тиждень неможливо не тільки відвідати, але навіть згадати все цікаве і захоплююче, що є в нашому рідному місті. Тому ми намагалися просто зацікавити учасників Книжкового літа, спонукали їх вивчати Київ і за книгами, і наживо.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей