Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Круглі столи з популяризації дитячого читання на Луганщині

          З метою формування громадської думки на підтримку читання та підвищення статусу дитячої книги, забезпечення координації органів місцевого самоврядування, дитячих видавництв, бібліотек для дітей, громадських організацій у сфері підтримки і розвитку дитячого читання з 2 по 4 вересня 2018 року у містах Луганської області проводяться круглі столи з популяризації дитячого читання. Захід організований Національною бібліотекою України для дітей за фінансової підтримки Міністерства культури України.

          2 вересня у м. Сєвєродонецьку за участю письменників, ілюстраторів та видавців дитячої книги було відкрито Ярмарок видавництв, на якому представлено літературу видавництв «Веселка», «Ранок», «Читаріум», «Навчальна книга Богдан», «Знання», «Фонтан казок», «Академія», «Ірбіс-комікси», «АВІАЗ», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та інші.

          3 вересня учасники проводять робочі зустрічі з громадськістю у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна, Сватове, Старобільськ, смт Новоайдар Луганської області.

          4 вересня 2018 року у бібліотеці Сєвєродонецького коледжу культури та мистецтв імені Сергія Прокоф'єва в рамках круглого столу розпочався професійний діалог «Видавництва. Бібліотека. Читач: нові грані співпраці, можливості та реалії» за участю заступника Міністра культури України Рибачука Юрія Анатолійовича, начальника відділу літератури, читання та бібліотечної справи Сивокінь Світлани Григорівни, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алли Іванівни, бібліотечних фахівців, представників видавництв, письменників та художників-ілюстраторів. Дискусії розгорнулися навколо питань про напрями взаємодії та партнерства бібліотек та видавництв; можливості держави і громадськості щодо підтримки розвитку читання серед дітей; роль сім’ї, дитячої бібліотеки у формуванні інформаційної культури та читацьких інтересів; міжнародні ініціативи з просування української книги; використання засобів культури у відновленні миру на територіях, постраждалих унаслідок військових дій.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей