Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Меморіальна премія Астрід Ліндгрен

          Номінанти найбільшої премії у світі в галузі дитячої та юнацької літератури

          Ілюстрація, зроблена Ida Bjors

          Наступного року 246 кандидатів із 64 країн світу будуть змагатися за найбільшу та найпрестижнішу нагороду у галузі дитячої літератури меморіальну премію Астрід Ліндгрен і отримають п'ять мільйонів шведських крон. Про це заявив голова журі ALMA, професор Болен Вестін на Франкфуртському книжковому ярмарку.

          — Список номінацій є золотим дном для будь-кого, хто зацікавлений у міжнародній літературі для дітей та юнацтва. Я сподіваюсь, що цей список буде розповсюджуватися і використовуватись у всіх можливих сферах, пов'язаних із читанням та розповіддю, — сказав професор Болен Вестін.

          Факти та цифри

          Понад сотню установ та організацій із усього світу запропонували кандидатів на нагороду 2019 року. Серед 246 кандидатів 46% — жінки, 41% — чоловіки та 13% — організації. Кандидати представляють усі континенти і є авторами, ілюстраторами, промоутерами читання та оповідачами. Багато з них були призначені раніше, але в цьому році також 47 нових імен. Найбільша кількість кандидатів із Великої Британії (24).

          Оголошення відбудеться 2 квітня.

          Лауреата або лауреатів меморіальної премії Астрід Ліндгрен 2019 року буде оголошено в Стокгольмі та Болоньї після остаточного засідання журі 2 квітня наступного року. Нині є 17 лауреатів, які отримали нагороди; останній хто був нагороджений, американський автор Жаклін Вудсон. Нагорода призначається за твори або діяльність у галузі літератури, але лауреати також повинні охоплювати гуманістичні цінності, які високо цінувала Астрід Ліндгрен.

          — Перед журі постають випробовування, але це дуже приємна та корисна робота щодо пошуку одного або декількох лауреатів на 2019 рік. Ми зустрічаємося раз на місяць, а між нарадами читаємо багато книг і документів. Я з нетерпінням чекаю, щоб дізнатися більше про роботу та діяльність кандидатів, — говорить Болен Вестін.

          Для отримання інформації або запитів щодо інтерв’ю, будь ласка, зв'яжіться з Маріеллою Куцер, співробітником зі зв'язків з громадськістю.

          Телефон: +46 (0) 76 5401017

          E-mail: mariella.kucer@alma.se

          Меморіальна премія Астрід Ліндгрен (ALMA) — це найбільша нагорода у світі за досягнення в літературі для дітей та молоді. Нагорода, розміром п’ять мільйонів шведських крон, надається щорічно одному лауреату або декільком. Автори, ілюстратори, усні оповідачі та промоутери читання мають право на її отримання. Нагорода призначена для зацікавлення в літературі дітей та молоді. Конвенція ООН про права дитини є основою нашої роботи. Експертне журі обирає лауреатів (кандидатів), висунутих установами та організаціями по всьому світу. Меморіальна премія Астрід Ліндгрен була заснована шведським урядом у 2002 році та керується Шведською радою мистецтв.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей