Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тематична літературна вечірка до свята Хелловін

          У рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» у Національній бібліотеці України для дітей 31 жовтня відбулося відзначення американського свята Хелловін.

          Цього року літературна вечірка відбулася за тематикою «Франкенштейн, або Сучасний Прометей» до 200-річчя від першої публікації всесвітньовідомого роману Мері Шеллі. Роман здобув всесвітнє визнання та століттями надихає до досліджень істориків, критиків, сценаристів. Наші читачі ознайомилися з адаптованим для дітей варіантом цієї історії англійською мовою, поспілкувалися про сюжет книжки Мері Шеллі та були одностайними у тому, що книжки потрібно читати у оригіналі.

          Кращий Франкенштейн серед учасників заходу отримав подарунок – термокружку з логотипом Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів».

          На свято завітала почесна гостя американка Крістіне Нугент, учасниця програми Фулбрайт. Тому відвідувачі заходу змогли попрактикувати знання англійської мови, поставити питання нашій гості та дізнатися про святкування Хелловіну в Пенсільванії. Пані Крістіне прочитала класику американської літератури: «There is a Nіghtmare in my Closet» Моріса Сендака. Це історія про хлопчика, який дуже боявся нічного страховиська, з яким потім подружився, коли довідався, що той хоч страшний на вигляд, але насправді дуже добрий і вразливий.

          У продовження заходу кожен мав змогу створити власну книжкову закладку-монстрика для страшних історій, з підбіркою яких наші читачі ознайомилися завдячуючи книжковій виставці.

          Дякуючи батькам постійних читачів бібліотеки, літературна вечірка завершилася смачнючим солодким частуванням: тортом, цукерками і хелловінським домашнім печивом.

          До зустрічі наступного року!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей