Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Пісенний зорепад

          З нагоди 100-річчя від дня народження українського композитора Платона Майбороди у відділі мистецтв відбувся музичний вечір «Музика, написана душею», на який завітали учні 6-7 класів ЗОСШ № 163.

          Перлини пісенної творчості композитора пролунали у майстерному виконанні студентів Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра — Ірини Кулик, Тетяни Батуріної, Вікторії Сірмай — під керівництвом концертмейстера Альбіни Хлопотової, та залишили незабутні враження.

          «Київський вальс», «Зоре, моя вечірняя» на слова Т.Г. Шевченка дарували щиру насолоду, а «Пісня про рушник» — найкраща пісня ХХ століття, що вперше пролунала з кіноекранів у 1959 році та з часом облетіла весь світ, ставши «народною», і сьогодні полонила юних читачів, нагадавши про найдорожче у житті.

          Детальніше дізнатися про життя та творчість композитора, що залишив у спадок понад 200 пісень, можна на сайті Національної бібліотеки України для дітей, інтерактивний ресурс — «Серце, віддане музиці: Платон Майборода».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей