Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«ВІКТОР» з піснями легендарного Цоя у бібліотеці

          Група «ВІКТОР» з Киргизстану доволі часто гастролює Україною, а 23 листопада цього року у складі соліста групи Асхата Калбаєва та басиста й директора колективу Олексія Турія завітала до Національної бібліотеки України для дітей на «Музичну платформу: Слухай своє».

          Багато хто пророкував, що через два-три роки після смерті Віктора Цоя, всі забудуть про нього та про пісні гурту «Кіно». Відтоді минуло вже 28 років – його пам’ятають, а пісні набувають ще більшої популярності. Навіть із 150 читачів-підлітків, які зібралися на зустріч у залі бібліотеки, половина була знайома з творчістю легендарного гурту «Кіно» та добре знала легенду рок-музики 80-х.

          Як сказав соліст гурту «Віктор» Асхат Калбаєв: «На наше життя вистачить…». Він блискуче виконував пісні Віктора Цоя та власні авторські творіння, які тематично були досить схожі на творчість легендарного музиканта. У залі панувала атмосфера справжнього рок-концерту: слухачі гучно аплодували, підспівували, вмикали ліхтарики, скандували назву групи. Лишень зал був у трішки незвичному для музикантів місці – головній дитячій бібліотеці України. На зустрічах «Музичної платформи» можна спілкуватися з гостями, задавати їм запитання, і навіть, отримати подарунок за краще питання.

          На наших гостей зустріч з читачами справила сильне враження! Адже діти ставили музикантам дуже серйозні запитання, які стосувалися не лише творчості Віктора Цоя та Асхата Калбаєва, а й допомагали зрозуміти деякі важливі речі для себе. Саме тому, мабуть, кращим запитанням Асхат Калбаєв визнав таке: «А чи не буває у вас хвилин відчаю, коли хочеться кинути музику?!». Про це запитала дівчина, яка також займається музикою. Сподіваємося, що відповідь соліста гурту «Віктор» підтримала її в улюбленій справі.

          Читачі були у захваті і від спілкування, і від музики. А у фіналі концерту аплодували стоячи під час виконання «Кукушки» на біс.

          Гурт «ВІКТОР» любить Україну, особливо місто Чернігів, в якому живуть і працюють їхні друзі. Музиканти обіцяли повернутися з концертом до Національної бібліотеки України для дітей, щоб іще раз розділити з читачами творчу радість від музики і спілкування.

          Трішки з історії гурту: Єдиний офіційний триб’ют гурт у світі «ВІКТОР» переміг на фестивалі 1995 року як найкращий у виконанні пісень Віктора Цоя. Тоді ж потрапив під керівництво Юрія Белішкіна, який був директором групи «КІНО» з 1988 по 1990 роки. А з 2010 року гурт «ВІКТОР» отримав офіційні права від «Moroz records» на виконання пісень Віктора Цоя.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей