Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Як влогери у бібліотеці книжки читали

            Щорічна закрита вечірка, на яку потрапляють найкращі, найкмітливіші та найактивніші читачі «Зимових пригод у бібліотеці», цього року здивувала усіх незвичайним форматом зустрічі. Сімейна вечірка зібрала читачів-влогерів усіх калібрів: і початківців, і професіоналів, і, навіть, тих, хто лише мріє знімати відео.

          Зустріч почалася із знайомства та невеличкого, але дуже ефективного майстер-класу від досвідченого відеоблогера Кіри – нашої читачки і авторки влогу «Канал Малефисента». Дівчинка разом зі своєю мамою Марією, яка допомагає доньці знімати та монтувати відео, поділилися секретами створення популярного влогу, дали безліч корисних порад для новачків, залюбки спілкувалися із дорослими та дітьми впродовж всього заходу. Одна з важливих її порад, яку радо підтримали бібліотекарі і батьки, – треба слідкувати за своєю мовою, висловлюватися грамотно, чітко формулювати свою думку, уникати слів паразитів, пауз, вигуків, наприклад: «е-е-е-е», «у-ммм» та інших, які не несуть жодного інформаційного навантаження, а лише засмічують мову. У пригоді стануть книжки. Якщо багато читаєш – однозначно вдосконалюєш своє мовлення! По-перше, збагачуєш свій словниковий запас. По-друге, розвиваєш мозок, уяву, пам’ять. По-третє, дізнаєшся безліч цікавих фактів, якими можеш ділитися у своїх відео та вражати глядачів. А найголовніше, зможеш успішно пройти випробування у бібліотечно-книжковому «Влогер-Party», бо це випробування для справжніх читачів!

            Учасники поділилися на 4 команди, до яких за рівною квотою увійшли більш і менш досвідчені «оператори», «режисери», «сценаристи», «актори» – за уподобаннями і бажанням. Усі вирушили за певним маршрутом у пошуках своїх «sweetbookbox» – коробки з сюрпризами. Потрібно було знайти коробку з книгою і солодощами, зняти цікаве відео процесу розгортання книжкового sweetbox та відсортувати предмети у дві групи – ті, що «випали» з книги, і ті, що не мають жодного відношення до книжки. Двом командам пощастило – книги, які вони знайшли у коробках, виявилися знайомими – більшість їх читали. Тому справитися із завдання їм було значно простіше. А інші дві команди знайшли у пакунку книжки, які вони не читали. Діти робили припущення щодо змісту книги, фантазували, вигадуючи ймовірний сюжет книги за назвою, багато сміялися і фільмували все це на камеру.

            Результатом незвичайної книжково-влогерської вечірки мають стати чотири відео. Наразі, відзнятий матеріал монтується учасниками команд. 20 лютого результати їхньої кропіткої роботи можна буде передивитися на відеоканалі Національної бібліотеки України для дітей. Творці найпопулярнішого відео – за кількістю переглядів та вподобань – візьмуть участь у святі з нагоди завершення Всеукраїнського тижня дитячого читання, яке відбудеться 2 квітня у Міжнародний день дитячої книги.

            Дві години пролетіли надзвичайно швидко. Учасники «Влогер-Party»отримали безліч корисних знань і навичок, весело провести час разом, зняли книжкові відео, а в кінці затрималися аби поспілкуватисяі поділитися своїми враженнями за чаєм та солодощами.

            Оскільки всі були зайняті зйомками відео – фото майже немає. Тож чекаємо на відео, щоб побачити, як усе було.

            Фрагменти нашої вечірки також можна побачити у відео "Идем на Влог Пати в Национальную детскую Библиотеку" на каналі матусі нашої читачки-відеоблогера Кіри "Marichka Life"

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей