Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Гортаючи старі журнали

       У 2019 році значно збільшився асортимент назв періодичних видань для користувачів середнього і старшого шкільного віку. У старшому читальному залі зараз нараховується більше тридцяти назв. Для того, щоб прорекламувати нові надходження, було започатковано цикл заходів «ЖурнаLAND».

       25 лютого у рамках роботи «ЖурнаLANDу» спільно з відділом рідкісних та цінних видань було проведено ретро-огляд «Гортаючи старі журнали». Восьмикласники спеціалізованої школи №28 побачили перші українські журнали для дітей та дізналися про кращі дитячі книги, які отримали відзнаки на вітчизняних і зарубіжних конкурсах.

       Так, журнал «Піонерія», заснований у 1931році, було перейменовано з 1991 року на «Однокласник». У квітні 1945 року за ініціативи головного редактора Н.Забіли спільно з міністром освіти УРСР П.Тичиною вийшов у світ перший номер журналу «Барвінок». Він надходив до 28 країн світу, і за 90 років існування його тираж нараховує близько 315 мільйонів примірників. Ці журнали і сьогодні заслуговують на увагу сучасних читачів.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей