Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

          І ЗНОВУ САЛАМ, АЗЕРБАЙДЖАН!

       14 березня, напередодні книжкових іменин, у Національній бібліотеці України для дітей продовжив свою роботу започаткований у 2017 році мистецький проект «Мистецтво без кордонів».

       Його мета – проведення скайп-зустрічей (своєрідних телемостів) на теми мистецтва. Цикл телемостів 2019 року, як і минулого, розпочали наша бібліотека та дитяча республіканська бібліотека республіки Азербайджану (саме з цією бібліотекою вже втретє). На скайп-зустріч завітали читачі бібліотек, які брали участь у найпершому телемості. У київській студії дітей привітала генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко, а у бакинській – заступник директора республіканської дитячої бібліотеки республіки Азербайджан Захіра Дадашева.

       Цього разу темою для спілкування був національний костюм. Представники Азербайджану дізналися про розмаїття українського національного костюму, подивилися танець-дефіле українських костюмів у виконанні учасників Державної хореографічної студії народного танцю «Барвіночок». Працівники відділу мистецтв виконали пісню «Вишиванка». Наймолодші артисти – учасники вокально-танцювального ансамблю «Гармонія» Будинку дитячої творчості Шевченківського району проспівали мелодійні пісеньки про черевички та віночок, а на завершення – станцювали «Гопачок». Як це відбувалося – дивіться тут.

       Київські учасники телемосту переглянули дефіле з хустками «Калегаї», як одним з атрибутів національного костюму, послухали вірші та гру на національних музичних інструментах Азербайджану. А ще всі присутні могли насолодитися національним танцем «Ялли» у виконанні одного з дитячих колективів міста Баку. Крім цього, бакинські школярі підготували відеофільм про національний костюм Азербайджану, який наші гості змогли переглянути після завершення скап-зустрічі. Найголовніше… Діти довго не могли розпрощатися, бо діти є діти: відкриті душею та цікаві один одному.

       Ми впевнені, учасники проекту мають ексклюзивну можливість знайомитися з мистецтвом інших країн, дізнаватися про читацькі смаки своїх однолітків та краще пізнавати один одного. Тож, далі по курсу – нові цікаві знайомства!

        (відеофільм про Азербайджанський національний костюм)

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей