Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Класична та сучасна література Данії
зустріч із Радником Посольства Королівства Данії та директором видавництва «Видавництво»

       У Міжнародний день дитячої книги, який відзначається 2 квітня (день народження всесвітньовідомого данського казкаря Г.К. Андерсена), у Національній бібліотеці України для дітей відбулася зустріч Сергія Матюшенка, Радника з питань публічної дипломатії Посольства Королівства Данії в Україні, з учнями п’ятих класів (спеціалізація – данська мова) Скандинавської гімназії. Пан Сергій розповів про важливість книги у власному житті, про Данію та про основні цінності данців: простота, скромність, спрямування до екологічності. Також він наголосив на давній традиції данських казок піднімати складні теми, а не лише розважати читача.

       Лілія Омельяненко, директор видавництва «Видавництво», розповіла про історію створення їхньої установи, складність і одночасно захват від роботи над виданням книжки «Серце, плач», і важливість розкриття складних тем: втрати близької людини, дорослішання, неприйняття труднощів у власному житті. Учасники заходу змогли переглянути книжки з фонду бібліотеки, а пані Лілія прокоментувала кожну книжку і її проблематику.

        Безумовно, у цей день торкнулися питання творчості Г.К. Андерсена. Учасникам заходу було запропоновано вікторину за ілюстраціями до творів данського письменника; ознайомлено з ілюстраціями, що створені українським ілюстратором Владиславом Єрком та про їхню популярність у світі. Дізнавшись більше про історію життя письменника, діти зауважили, що важливо завжди вірити у себе, шукати власне покликання і не зважати на життєві проблеми.

        Наприкінці зустрічі Сергій Матюшенко озвучив свою улюблену фразу, яку часто повторював Ґ.К. Андерсен: «At rejse er at leve», що українською означає «Подорожувати — значить жити». Г.К. Андерсен дуже багато подорожував і пізнавав інші культури, товаришував із багатьма письменниками. І на завершення для наших читачів прозвучало побажання: старанно вчіть данську і обов’язково відвідайте Копенгаген – казкову столицю.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей