Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Тиждень США: корінні американці

       Коли йдеться про гордий і норовливий народ індіанців, на думку спадають найрізноманітніші асоціації. Дехто захоплюється їхньою повагою до природи та неймовірно багатою духовною культурою, дехто побоюється їхньої войовничості, але про цей народ знають навіть найменші дітки. Щоб ближче познайомитися з культурою індіанців Північної Америки та поринути у дивовижний світ легенд і міфології, в рамках заходів до Тижня США, 15 травня у Національній бібліотеці України для дітей було проведено лекцію «Корінні американці» та майстер-клас із плетіння найвідомішого оберегу індіанців – ловця снів.

       Знайомилися з культурою та традиціями корінних жителів Північної Америки учениці ліцею-інтернату № 23. Разом із бібліотекарем вони досліджували незвичні та подекуди шокуючі традиції різних племен. Особливо учасників заходу здивувало, що позичаючи в борг гроші або іншу річ, індіанці племені квакіутль позбавлялися свого імені й залишалися безіменними до моменту повернення боргу. Також дівчата навчилися відрізняти вігвами від тіпі та стали експертами з вимови складних назв, імен та слів різних індіанських племен. Книжкова виставка, завдяки різноманіттю літератури англійською мовою, допомогла наглядно проілюструвати автентичні смаколики народів Північної Америки, а також багато фотографій побуту індіанців сьогодення та минулого.

       Безперечно, кульмінацією заходу став майстер-клас із виготовлення ловця снів, який за легендою племені лакота був подарований верховному шаману вчителем-павуком Іктомі на захист від злих думок та снів, які заплутувалися в павутинці, пропускаючи через отвір у центрі ловця лише добрі та світлі сни і думки.

       Майстер-клас занурив гостей у таїнство виготовлення могутніх оберегів, а різноманіття матеріалів та декоративних деталей дало змогу розкрити свій творчий потенціал на повну та зробити свій унікальний ловець снів, із чим дівчатка з легкістю впоралися!

       Захід проходив у рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює при відділі документів іноземними мовами.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей