Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Вишиванко моя, вишиванко

       16 травня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбулася народознавча година «Вишиванко моя, вишиванко…». Відсвяткувати Всеукраїнський день вишиванки з бібліотекою прийшли семикласники гімназії № 172 «Нивки» та старший науковий співробітник Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» пані Олександра Сторчай.

       Аби налаштуватися на цікаву і змістовну розповідь та інтелектуально розім’ятись, гості отримали від бібліотекаря інформацію про історію згаданого українського свята, його сьогодення, світові масштаби. Учні із задоволенням взяли участь у вікторині-презентації (від прародителів вишиванки до найвідоміших муралів Києва). Пані Олександра зосередила увагу присутніх на витоках мистецтва вишивання та найдавніших і основних традиціях (спосіб вишивання, елементи орнаменту, кольори тощо), а також згадала про родинну історію сім’ї парфумерів Брокар (від листівок-реклам пропонованої продукції з червоно-чорними візерунками до появи «брокарівської» вишивки). Також гостя представила дітям жіночі автентичні сорочки (білі та «брокарівські»), яким понад сто років та альбом-каталог листівок із різноманітними вишиваними узорами, які зберігаються у колекції Музею.

       Влучно доповнили захід перегляд відеороликів проекту «Спадок» (дівоче святкове вбрання) та книжкова виставка. Завершилася зустріч спільним фото на згадку та словами взаємної вдячності. Тож пізнаваймо глибше своє коріння і носімо вишиванку із насолодою!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей