Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Програма читань «Американські медалісти» з Посольством США в Україні

       У рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює впродовж п’ятнадцяти років у Національній бібліотеці України для дітей та засвідчує співпрацю бібліотеки з Посольством США в Україні, відбулася зустріч, присвячена програмі читань кращої американської літератури українським дітям – «Американські медалісти».

       Американці – працівники Посольства США в Україні та учасники програми Фулбрайт — знайомлять з улюбленими дитячими історіями американських авторів. Особлива увага приділяється книжкам, які отримали медаль Кальдекотта (нагорода Американської бібліотечної асоціації) та знаходяться у фонді бібліотеки.

       22 травня 2019 р. на зустріч із читачами бібліотеки, учнями п’ятих класів спеціалізованої школи № 269, завітала Маджі Крауз, дипломат Посольства США, керівник проекту «Вікно в Америку» в Україні.

       Для читацької сесії Маджі обрала улюблену книжку її дванадцятилітнього сина «The Giving Tree» авторства Shel Silverstein. Це сумна історія про хлопчика і дерево. Лише у дитинстві хлопчик любив дерево просто так, грав із ним, їв яблука та гойдався на гілках. З віком хлопчик вимагав усе більшого від дерева (грошей, будинку, човен) і дерево завжди віддавало хлопчику все, що могло. Багато читачів вбачає у персонажі дерева друзів, батьків та нашу планету. Ця книжка –абсолютний читацький хіт багатьох поколінь американців.

       Щоб краще познайомити читачів із творчістю письменника, Маджі прочитала веселу історію його авторства. Це римована історія про крокодила, який відвідав стоматолога.

       На прохання відвідувачів заходу Маджі Крауз дала додаткові читацькі поради: прочитала історію «Black Fish Blue Fish Old Fish New Fish» авторства Dr.Seuss. Під цим псевдонімом писав американський дитячий письменник, поет та художник, автор всесвітньовідомих дитячих книжок «Кіт у капелюсі», «Як Ґрінч викрав Різдво», «Слон Хортон», «Лоракс» тощо.

       Читачі бібліотеки із захопленням відкривали для себе класику американської літератури, з легкістю розуміли їхній зміст і гумор.

       Ознайомитися з цими книжками може кожен відвідувач бібліотеки у Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (працює при відділі документів іноземними мовами).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей