Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Національна секція ІВВY на Книжковому Арсеналі

         Міжнародний книжковий фестиваль «Книжковий Арсенал» став своєрідною трибуною спілкування, зустрічей, презентацій та дискусій не лише для видавництв та авторів, а й для інституцій, які займаються промоцією книги і читання. Національна секція ІВВY взяла активну участь у роботі цього заходу. На Міжнародному книжковому фестивалі, за сприяння Посольства Швейцарії в Україні, свою діяльність представляла і Міжнародна організація юнацької і дитячої книги (ІВВY) в особі виконавчого директора Ліз Пейдж. У рамках роботи виставки відбулися дискусії «Премії та рейтинги в дитячій літературі», «IBBY в світі та в Україні: світовий досвід та український концепт» за участю президента Національної секції Алли Гордієнко, виконавчого директор ІВВY Ліз Пейдж, фахівців Національної бібліотеки України для дітей, сучасних авторів та інших спеціалістів у галузі дитячої книги та книговидання.

         Ліз Пейдж розповіла про діяльність IBBY, зазначивши, що будь-яка дитина має право на читання. Перш за все діти мають читати для задоволення, а не лише під час навчання. Саме тому є тисячі людей, які працюють із дитячою літературою у всьому світі. IBBY намагається долучити до роботи вчителів, бібліотекарів, журналістів, видавців, які стають активними членами національних секцій, і працюють на регіональному, національному, континентальному (європейський, азіатський) та міжнародному рівнях. Усі національні секції — це автономні організації, які, сплативши внесок, працюють незалежно або при бібліотеці чи навіть президентові. Сплата внеску залежить лише від заможності самої країни. Ліз Пейдж навела приклади діяльності національних секцій Іспанії, Швейцарії, Нової Зеландії, США, Великобританії. Шляхи об’єднання національних секцій — спільна секція в Фейсбуці; створення інформаційних бюлетенів, що розміщуються на офіційній сторінці; збір колекцій книг, які подорожують містами, країнами; проведення семінарів та конференцій, заходів для дітей; реалізація грантів, що пропонує IBBY. Офіційними партнерами міжнародної організації є національні секції, які залучають усіх бажаючих працювати в радах і комітетах, що приймають рішення. IBBY — це відчинені двері для обміну думками, емоціями та ідеями.

         З робочим візитом Ліз Пейдж відвідала НБУ для дітей та обговорила актуальні питання подальшої роботи національної секції з метою розширення її діяльності та залучення нових партнерів.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей