Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечне літо стартувало!

         «Із книгою у серці ми крокуємо з тобою, Ніщо нас не зупинить перед спільною метою!», – такими словами з пісні «Лісом, небом, водою», яку співали разом дорослі й діти, урочисто відкрили святкову програму презентації літніх читань. А розпочалося свято після наймасовішої мистецької акції – створення «декорацій» для заходу, коли більше ста дітей малювали на асфальті лісові хащі, морські простори та небо, і «населили» їх яскравими мешканцями.

         На урочисте відкриття завітали дошкільники та школярики, їхні мами й тата, а також місцеві аборигени книжкових джунглів – дикуни, які мріяли стати читачами бібліотеки. Всі з цікавістю роздивлялися 3D-книжки, уважно слухали анонси «Творчих майстерень» та програми читань «Я читаю влітку!».

         Свято прикрасив своїм нестримно-запальним та яскравим виступом хореографічний колектив «ПОЗИТИВ» з танцем «Африканське відлуння», а миттєва акція «ЛІТО-квіти» додала святу приємного післясмаку.

         З нагоди відкриття програми літніх читань-2019 учасників заходу привітали генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, заступник міністра культура України Юрій Рибачук та представник фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

         Юрій Анатолійович Рибачук у рамках Національного проекту «Україна читає дітям» читав свою улюблену книжку дитинства «Малюк і Карлсон, що живе на даху» у літньому дворику бібліотеки. Та спочатку він познайомився з читачами, поцікавившись, скільки книжок у їхніх домашніх бібліотечках, які книжки їм до вподоби. Потім розповів трішки про автора своєї улюбленої книжки – шведську письменницю Астрід Ліндгрен, та розпочав читання. Зазначимо, що це було театралізоване читання, а пан Юрій дуже артистичний, тому діти слухали його з превеликим задоволенням. Відео тут.

         Та ось діти почули якесь дзижчання… До літнього дворика влетів сам Карлсон, якого наздоганяла Фрекен Бок. Виявляється, Карлсон вкрав у неї усі плюшки з цинамоном. За допомогою книжкових героїв читання перетворилося на інтерактивну подію, до якої долучилися діти і наш шановний гість.

         У відділі для наймолодших В’ячеслав Купрієнко, бард та автор дитячих книжок про маленьке невгамовне мишенятко, читав дітям свою нову книжку «Мишасько і розгардіяш», співав дитячі пісеньки під гітару, запускав разом з читачами мильні кульки. Було весело і музично! Після такої презентації нова книжка точно знайде своїх прихильників!

         В рамках презентації творчих майстерень у відділі документів іноземними мовами відбулася презентація гуртка «PRO космос». Читачі дізналися про найвищу гору сонячної системи, яка знаходиться на Марсі, та може вмістити в себе штат Арізона, навчилися орієнтуватися у нічному небі, знаходячи Полярну зірку у хвості Малої Ведмедиці, дослідили, що більшість комет прилітають до нас із Хмари Оорта, познайомилися з життям астронавтів на Міжнародній Космічній Станції, а також дізналися, чому краще оминати чорні діри, та побачили перші зображення цих загадкових об’єктів Всесвіту.

         Для того, щоб перемогти у квесті «Казково-правова пригода», потрібно було згадати казки, знати права дитини і вміти користуватися довідковою літературою. П’ятикласники швидко впоралися із завданнями та ще й встигли зіграти у незвичайний географічний «морський бій».

         Найменші відвідувачі свята у кабінеті психолога слухали книжку Оксани Кротюк «Михлик їде на море» та гралися у цю книжку, а за допомогою пісочниці з мушлями відчули себе майже на морі. Так відкривали простір «Читограй» для малюків, який працюватиме по понеділках для малечі від 1 до 3 років, а по середах – для дітей від 3 до 6 роів. Час зустрічей з 11.00 до 12.00.

         Відділ мистецтв влаштував для свої відвідувачів асорті-огляд журнальних новинок «Влітку, щоб не нудьгувати, радимо всім прочитати».

         Читачі, які не забажали приєднатися до цих подій, мали змогу виявити свої творчі здібності у майстер-класах та створенні колажів на тему свята «Лісом.Небом.Водою».

         Яке ж свято без подарунків? Голова партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Микола Томенко привіз багато нових книжок для нашої та новоствореної Донецької бібліотеки для дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей