Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
У бібліотеці читачам презентували книгу з доповненою реальністю «Кобзарева абетка»

         Сьогодні юним читачам нашої бібліотеки, їхнім батькам та бібліотечним працівникам презентували книгу з доповненою реальністю «Кобзарева абетка», створену видавництвом «FastAR Kids» за підтримки Українського культурного фонду. Директор видавництва Ольга Казанська особисто розповіла про цей креативний напрям книговидання, завдяки якому фахівці FastAR Kids сподіваються залучити ще більше дітей до читання книжок.

       Менеджер видавництва пані Анна розповіла про попередньо видані книжки такого ж інтерактивного формату: «Жива абетка», розмальовки. Після короткої презентації розпочалося найцікавіше – занурення в доповнену реальність!

       Спочатку усі присутні, які були з ґаджетами, завантажили безкоштовний мобільний додаток FastAR kids: саме він дозволяє отримувати тривимірні зображення. Далі навели свої смартфони на книгу – і книга ожила! Усі почули Шевченкові рядки та побачили тривимірні зображення малюнків: ягнят, які пас 13-річний Тарасик за селом, листя дерев, під якими відпочивали герої кобзаревих поезій. Книга має музичну сторінку, на якій звучить відома пісня «Реве та стогне Дніпр широкий…» на вірш Кобзаря.

       Також «оживали» українська та англійська абетки і, навіть, розмальовки. Магія книжок з доповненою реальністю дуже сподобалася гостям презентації, які ще довго спілкувалися з видавцями.

       Інструкція щодо завантаження мобільного додатку та активації «живих» картин є на початку видання, проте такі книги не обов’язково читати тільки зі смартфоном. Їх можна використовувати у традиційний спосіб: читати вірші, розглядати малюнки або вчити літери. Книжка орієнтована на дітей від 4 до 8 років, але завдяки інтерактивній частині буде цікавою і малечі, і дітям старшого віку, і батькам.

       Цікава книжкова новинка найближчим часом стане доступною для читання і перегляду у нашій бібліотеці, а згодом з’явиться в усіх дитячих та шкільних бібліотеках України.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей