Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Творча майстерня «Арт-шедевр»

         Немає на світі поета, письменника, музиканта, художника, якого б не приваблювало зоряне небо. Картина Вінсента ван Гога «Зоряна ніч» – один із найдивовижніших і неймовірних пейзажів нічного неба, які тільки можна собі уявити.

       Впродовж липня у відділі мистецтв працювала майстерня дитячої творчості «Арт-Шедевр», аби відвідувачі нашої бібліотеки могли надихнутися і перейнятися творчістю відомого художника та красою його «Зоряної ночі». На заняттях діти разом з бібліотекарями занурювалися у дивовижний світ геніального майстра, намагаючись разом розгадати секрет однієї з найзагадковіших картин майстра, що оспівує красу неба, – «Зоряна ніч». Прослухали історію створення цієї картини, розглянули рух неба, також дізналися про секрети поєднання кольорів, які відкрив цей унікальний художник.

       Звичайно ж, найкращий спосіб познайомитися з творчістю художника – це спробувати користуватися власними пензлем та фарбами. Та створювати пейзажі також можна із простого пластиліну! Для цього потрібні фантазія, творчість і ще … вееееличезна наполегливість, адже працювати з пластиліном не так вже й легко…

       Над картинами у незвичайній «пластиліновій» техніці працювало дві команди. Діти спробували – вийшло дві оригінальні барвисті картини – два «маленьких шедеври», дещо схожих між собою і в той же час зовсім різних. Кожен учасник намагався привнести свій характер у відтворення знаменитої картини «Зоряна ніч». Погляньте і порівняйте! Це і справді «шедеври», які створили наші «юні художники»!

       Ми впевнені, що тепер, якщо хтось з дітей, які відвідували нашу майстерню, побачить полотна Ван Гога, то неодмінно зможе розповісти про незвичайну історію життя цієї людини і продемонструвати свої знання геніальної творчості художника.

       До речі, а ви знаєте скільки іще полотен, що зображають зоряне небо, написав Ваг Гог? Ні… У відділі мистецтв є книги, прочитавши які, ви дізнаєтеся про це.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей