Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Лідера читання Національної бібліотеки України для дітей обрано!

         У Національній бібліотеці України для дітей під час інтелектуального змагання під гаслом «Читає дитина – процвітає країна» відзначили 28 річницю Незалежності України та обрали лідера читання літнього сезону. 9 кращих читачів із 68 учасників програми «Я ЧИТАЮ ВЛІТКУ!», які прочитали найбільшу кількість книжок, змагалися за путівку на ІІ Всеукраїнський конкурс «Бібліофест лідерів читання», який відбудеться на початку вересня у м. Одеса.*

         На сцені були справжні книгомани, які не уявляють свого життя без книжки. Під час свята діти яскраво і переконливо продемонстрували свій інтелектуальний багаж, який накопичили завдяки читанню: ерудицію, обізнаність, вміння критично мислити та висловлювати свої думки. А у театралізованих виступах «Найкраща книга цього літа!» розказали про книги, які стали для них відкриттям. Усі читацькі виступи можна переглянути на відеоканалі бібліотеки.

       Змагання проходили у двох вікових категоріях. Серед читачів молодшої ліги – діти віком до 10 років – на сцену вийшли Овєчкіна Єлизавєта, Закомірна Соломія, Марченко Люба, Кучіна Надія, Полюга Юстина. Лідером п’ятірки кращих читачок стала Овєчкіна Єлизавєта, яка випередила усіх, і за статистикою літніх читань прочитала 43 книжки. Тож її перемога зовсім невипадкова. Вітаємо!

       За звання Лідера читання серед читачів від 10 років змагалося 4 найактивніших учасники Книжкового літа-2019 — Полегенько Анна, Закомірний Орест, Кучіна Євгенія і Непочатов Владислав. Завдання для старшої ліги були доволі складними, але всі читачі проявили себе гідними звання лідерів. Відповіді на запитання «Читання для мене це…», обізнаність проявлена у читацькому бліцтурнірі та фото-конкурсі «Класики і сучасники», виступи флешбука «Краща книга цього літа!» були емоційними, влучними і просто вражаючими.

       За результатами змагання переможцем інтелектуального батлу стала Полегенько Анна, яка прочитала за літо 97 книжок і змогла дати найбільшу кількість правильних відповідей. Вона отримала сертифікат на участь у ІІ Всеукраїнському конкурсі «Бібліофест лідерів читання».

       Всі учасники свята долучилися до імпровізованого флешмобу «Привітай Україну зі святом!». Діти бажали рідній країні бути щасливою та чистою, незалежною та мирною, розвиватися та модернізуватися, стати кращою державою у світі! У фіналі свята читачі разом із гостею – молодою українською співачкою Вікторією Падалко та ведучим свята Євгеном Грабовським — виконали пісню-послання «Дітям Землі», яку вони створили самі влітку в читацькій майстерні «Співай» бібліотечного літа-2019.

       *Всеукраїнський конкурс «Лідер читання» започатковано 1 квітня 2018 року Національною бібліотекою України для дітей під патронатом Міністерства культури України та за сприяння Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей