Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Хелловін, або Ніч напередодні Дня всіх святих

          Хелловін, або Ніч напередодні Дня всіх святих відзначають у всьому світі щороку в ніч із 31 жовтня на 1 листопада. Згідно з традиціями дорослі та діти переодягаються у містичних страхітливих героїв і влаштовують тематичні вечірки з «моторошними» смаколиками, ходять від будинку до будинку, збираючи солодощі, зі словами «Цукерки або смерть!».

         У США свято вважають одним із найпопулярніших після Різдва. В Україні Хелловін почали святкувати нещодавно. Традиція вшановувати духів померлих родичів прийшла до нас з Ірландії.

         У Національній бібліотеці України для дітей у Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» разом із юними читачами уже кілька років відзначається свято Хелловін. Цьогоріч святкували разом із родиною Адамсів: тато Гомес, мама Мортіша, дочка Венсдей, син Пагзлі, бабуся та звичайно ж Воно (рука, яка рухалася сама собою).

         Дуже-дуже давно, в січні 1912 року, на світ з'явився Чарльз Адамс, автор історій про дивну сімейку, яку полюбили, мабуть, в усьому світі, зокрема і в Україні. Дитиною Адамс проживав на вулиці В'язів, у будинку, збудованому в стилі Вікторіанської епохи. Чарльз, як і його товариші, боявся таких речей, як кладовища, привиди та інше потойбіччя, однак, щоб довести всім або самому собі свою хоробрість, він частенько йшов гуляти на цвинтар. Свої перші комікси Чарльз став видавати в шкільному журналі, проте на той момент нікого з дивної сімейки ще не існувало. Згодом, отримавши професію художника і почавши малювати комікси для різних видань, Чарльз створив тих, кого ми всі нині так любимо.

         Бібліотечне сімейство Адамсів гостинно зустріло всіх відвідувачів, які завітали на свято. Трохи пожартували та поспівали, а потім помандрували знайомитися із помешканням дивної родини Адамсів.

         Учасники нашого свята спілкувалися з головними героями, робили оригамі-страшилки разом із видавництвом «Сова», брали участь у конкурсах та запальних іграх, читали страшні історії у темряві (трохи англійською мовою про свято Хелловін та книгу «Тринадцять історій у темряві» Галини Ткачук), відповідали на запитання про сімейку Адамсів та переглядали уривок з улюбленого мультфільму. А ще наші гості мали можливість нанести тематичний аквагрим та зробити селфі у святкових фотозонах.

         Насамкінець усі гості ласували смаколиками, які принесли із собою та якими їх пригостило сімейство Адамсів, а найактивніші учасники отримали подарунки за найкращий грим та костюм. Свято було надзвичайно веселим, бо ви точно не зустрінете кумедніших сусідів, ніж сімейка Адамсів!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей