Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Уроки медіаграмотності для дітей

         Ми живемо у потужному інформаційному потоці. Щодня, щогодини та щохвилини ми опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Рух інформаційного потоку не спинити. Ми маємо не тільки знати, які небезпеки несуть із собою медіа, але й вчити цьому наших дітей. Для того, щоб не потонути у щоденному вимірі інформації, ми повинні бути медіа грамотними, а це означає бути спроможним, знайти те, що шукаємо, вибрати те, що потрібно, і визначити, наскільки надійною є ця інформація.

         13 листопада у відділі документів іноземними мовами відбувся урок медіаграмотності з Меланією Ґрехем, науковим співробітником з питань публічної політики програми Фулбрайт у Міністерстві молоді та спорту. Пані Меланія розповіла про медіаграмотність, стратегії, які використовують для маніпуляції людьми, та про своє життя в США. Надзвичайно цікаво та весело пройшла гра за допомогою програми Kahoot. Це навчальна платформа на основі ігор, яка використовується як навчальна технологія в школах та інших навчальних закладах. Пані Меланія провела навчальну гри «Медіаграмотність для дітей». Учасникам заходу потрібно було відповісти на цікаві запитання по медіа та вибрати правильну відповідь за допомогою свого телефону.

         Зустріч була надзвичайно цікавою та позитивною, всі учасники заходу спілкувалися англійською мовою та покращували свій рівень знань.

         Захід проходив у рамках роботи «Центру Вікно в Америку для майбутніх лідерів».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей