Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Проєкт «Мистецтво без кордонів»

         У 2017 році стартував мистецький проєкт «Мистецтво без кордонів». Це – цикл міжнародних скайп-зустрічей (телемостів), присвячених мистецтву. Мета його – ознайомити користувачів дитячих бібліотек із мистецтвом інших країн, розширити і поглибити вже набуті знання, дізнатися про читацькі смаки своїх ровесників, ближче познайомитися один із одним. Першовідкривачами у цій справі стали наша бібліотека та дитяча республіканська бібліотека Азербайджану.

         У 2019 році Національна бібліотека України для дітей у рамках циклу телемостів вшосте знайомила користувачів бібліотек Азербайджану з культурою та традиціями України та Азербайджану. На скайп-зустріч завітали читачі бібліотек, які брали участь у першому телемості. Темою для спілкування був національний костюм. Представники Азербайджану дізналися про розмаїття українського національного костюму, подивилися танець-дефіле українських костюмів у виконанні учасників Державної хореографічної студії народного танцю «Барвіночок». Київські учасники телемосту переглянули дефіле з хустками «Калегаї» – одним з атрибутів національного костюму, послухали вірші та гру на національних музичних інструментах Азербайджану. А ще усі присутні під час скайп-зустрічі могли насолодитися національним танцем «Ялли» у виконанні одного з дитячих колективів міста Баку.

         У листопаді відбулася скайп-зустріч із читачами Центральної міської дитячої бібліотеки ім. С. Бегаліна м. Алмати Республіки Казахстан та учнів школи № 163 ім. М. Кирпоноса м. Києва. Читачі бібліотек під час спілкування знайомили один одного з історією – Києва та Алмати, історичними фактами, традиціями власного народу, піснями, народними танцями, національною кухнею.

         Вітальним дарунком для присутніх від України була народна пісня у супроводі бандури у виконанні Тетяни Киричук та пісень учасників дитячого фольклорного ансамблю «Первоцвіт» Київської школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського. Надзвичайно цікаво та колоритно читачі бібліотеки ім. С. Бегаліна м. Алмати Республіки Казахстан продемонстрували гру на традиційному казахському інструменті – домбрі та народний танець. Скайп-зустріч була змістовною та дружньою, адже читачі бібліотек познайомилися з мистецтвом та культурою України і Республіки Казахстан.

         Ось такі цікаві діалоги між маленькими мешканцями різних держав відбувалися протягом року у Національній бібліотеці України для дітей.

         За 2019 рік було проведено 2 скайп-зустрічі з бібліотеками Республіки Казахстан та Азербайджану. Загальне відвідування склало 90 осіб. Цільова аудиторія – учні 6-8 класів (11-15 років).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей