Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Повір у … срібного щура!

         Новий 2020 рік за Східним календарем пройде під охороною срібного Пацюка. За давньою легендою, він і є тією самою тотемною твариною, що прийшла на зустріч з Буддою і першою отримала право відкрити східний календар. У Китаї щур – це взагалі національний герой, адже саме він приніс голодуючим людям рисове зернятко.

         27 січня з нагоди настання Китайського Нового року в читальному залі для наймолодших відбулася театралізована презентація виставки «Повір у… срібного щура». Дійство показали бібліотекарі відділу формування та зберігання документних ресурсів.

          Школярів-другокласників однієї із київських шкіл ознайомили з художньою та науковою літературою про цю тваринку, яка є в фондах нашої бібліотеки. Іще розповіли про домашніх улюбленців, серед яких, виявляється, є й пацюки! Діти познайомилися та поспілкувалися з головними героями книжки Юхима Чеповецького «Веселі пригоди Мицика і Кицика», які розповіли дітям про одну із своїх пригод. Аби діти могли дізнатися, що було далі, Кицик і Мицик запропонували їм самостійно прочитати цю книжку. Насамкінець усі грали в гру «Поворуши мізками»: це коли розгадуєш усілякі головоломки, вікторини та «закручені» задачки. Насправді, це не так вже й просто – треба постійно тренувати логічне мислення!

          Завітайте до читального залу відділу для дітей дошкільного та молодшого віку та читайте книги про символ 2020 року!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей