Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Королівство кольорів» – пластична інтерактивна вистава-білінгва

         Яскрава вистава «Королівство кольорів» є результатом творчого натхнення працівників двох відділів –документів іноземними мовами та соціокультурної діяльності. На створення вистави бібліотекарів надихнула кольорова книжечка німецької художниці, кінорежисерки та письменниці Ютти Бауер «Die Konigin der Farben» (в перекладі українською видавництво «Задруга» – «Мальвіда — королева фарб»).

         Вистава розповідає глядачам про казкову королеву Мальвіду, в підданстві якої знаходяться фарби: ласкава синя, ніжна рожева, шалена червона, тепла, але лиха, жовта.Королева була примхливою і трохи вередливою, тому фарби часто ображалися на неї. Та одного дня сварка призвела до того, що фарби змішалися в один сірий колір. Щирі сльози Мальвіди змили навколишню сірість та буденність, а світ знову забарвився і заграв насиченими фарбами щастя. Та шлях королеви до порозуміння і миру зі своїми підданими аж ніяк не можна назвати легким.

         Білінгвою вистава називається тому, що водночас з українською мовою глядачі почують також німецьку. Завдячуючи Goethe-Institut та їх програмі перекладів, ми маємо можливість читати цю книжечку українською мовою. У виставі активно використовуються фрагменти оригінальної опери, створеної за мотивами згаданої вище книжки Ютти Бауер.

         Німецькою та українською мовами книжку «Мальвіда — королева фарб» можна прочитати у відділі документів іноземними мовами.

         13 лютого об 11.00 запрошуємо на «Свято німецької книги» спільно з Бібліотекою Гете-Інституту з переглядом вистави.

         Вхід вільний.

         УВАГА: відвідання вистави групами відбувається виключно за попереднім записом, тел.: (044) 400-39-83

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей