Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечні Сутінки «Любов з першої книжки»

         Бібліотечні сутінки цьогоріч пройшли 14 лютого для найактивніших читачів зимових читань. У порожній бібліотеці зібралися 27 закоханих в книги читачів віком від 7 до 13 років, які стали учасниками гостросюжетного інтерактивного театралізованого дійства «Любов з першої книжки».

         Все було так… Філіп та Аврора полюбили. Коли закохані читали одне одному вірші, несподівано з’явилася Малефісента. За допомогою злих чар та своїх помічників зла чарівниця викрала книгу кохання із рук Філіпа та Аврори – того ж моменту з бібліотечних полиць зникли книги про любов, поцілунки та почуття! З усіх усюд повіяло холоднечею, яка оселилася і в серцях закоханих. Необхідно було терміново рятувати ситуацію! На допомогу прийшли читачі. Розділившись на дві команди, вони вирушили разом з Філіпом та Авророю темними коридорами бібліотеки на пошуки викрадених книжок…

         За півтори години блукань у сутінках, випробувань та змагань у інтелектуальних протистояннях з силами темряви ЧИТАЧІ повернули на полиці усі книжки, а головне – знайшли книгу кохання, яку Малефісента поцупила у Філіпа та Аврори. Закохані об’єдналися, любов і почуття повернулися у світ, а читачі з полегшенням зітхнули. Місію виконано! Навіть Малефісента подобрішала. Завзятість читачів, їхнє бажання допомогти закоханим, переконали чарівницю. Вона повернула Філіпу та Аврорі їхню книгу кохання.

         Поки читачі розшукували зниклі книжки, Малефісента їх потроху читала та переглядала. І невідомо, що було головною причиною змін її характеру – чи то співчуття до закоханих, чи то переконливе прагнення читачів допомогти. А можливо сила літератури, адже хороша книга здатна пробудити емпатію (співчуття, співпереживання). А книжки були класні! Учасники команд в кінці пошуків повернули їх на стелажі.

         До речі, того ж дня і тієї ж години Полтавська обласна бібліотека для дітей ім. Панаса Мирного також влаштувала для своїх читачів вечірку з нагоди Дня закоханих. На початку подій читачі двох бібліотек познайомилися за допомогою скайпконференції, а по завершенні – поділилися враженнями. У нашій бібліотеці вирували емоції, тому підлітки з Полтави змогли розібрати лише одну фразу: «Бібліотечні Сутінки – це круто!».

         Безперечно, це одна з найяскравіших подій року! Право на відвідини читачі виборюють на початку року під час зимових читань у бібліотеці. Найактивніші учасники зимової програми «Книга в місті» отримали ще й додаткові призи – квитки на виставу в театр юного глядача на Липках!

         Більше фото з події тут

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей