Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Академічний музично-драматичний циганський театр «Романс» у проєкті «Мистецтво без кордонів»

         З давніх-давен мистецтво виступало об’єднуючою силою між цілими країнами та окремими людьми. Вивчення культурних цінностей інших народів, розуміння відмінностей та спільних рис, шанобливе ставлення один до одного сприяють активізації міжкультурних контактів.

         Сьогодні у стінах Національної бібліотеки України для дітей відбулася презентація уривку вистави «Циганські ночі» в рамках проєкту «Мистецтво без кордонів».

         Артисти Академічного музично-драматичного циганського театру «Романс» своїм надзвичайним темпераментом, самобутністю ромського народу познайомили читачів бібліотеки зі своєю культурою.

         Ромський театр створений у 1994 році і є першим та єдиним в Україні державним циганським професійним театром, працюючим у жанрах класичного романсу, музичної драматургії та національного фольклору. За роки свого існування сольні концертні програми, вистави, тематичні вечори, створені на основі кращих зразків неординарної та самобутньої музичної циганської культури, були представлені глядачеві не тільки в Україні, але й у багатьох країнах світу.

         Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей висловила надзвичайну повагу та трепетне ставлення до культури різних народів та національностей. А народний артист України Ігор Крикунов, для якого піклування про підростаюче покоління є метою усього життя, розповів про важливість зростання підлітків культурними людьми.

         Запрошеним гостем заходу був директор Українського центру вивчення історії Голокосту пан Анатолій Подольський, котрий розповів про вивчення історії ромів та їхню нелегку долю.

         Надзвичайно цікаво, артистично та самобутньо артисти театру показали темперамент та культуру свого народу. Запальні танці, ліричні пісні, талановите виконання поезії Ліни Костенко, надзвичайно пронизливе виконання пісні «Чорнобривці, уривок вистави «Циганські ночі» надовго запам’ятаються усім присутнім на заході.

         Ми надзвичайно вдячні артистам Академічного музично-драматичного циганського театру «Романс» та особливо пану Ігорю Крикунову за надану можливість доторкнутися до яскравого та такого чуттєвого вираження культури ромського народу.

         Чекаємо з нетерпінням нових концертів у нашій бібліотеці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей