Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Відкриття художньої виставки «Острів скарбів»

         3 березня у Національній бібліотеці України для дітей відбулося урочисте відкриття художньої виставки ілюстрацій Іллі Угнівенка до книги «Острів скарбів». В експозиції представлена 21 робота до відомого пригодницького роману шотландського письменника Роберта Луїса Стівенсона, що був виданий у видавництві «Nebo Booklab Publishing» у 2019 році. Роман, який був написаний автором ще у далекі часи, і сьогодні не залишає байдужим нікого. «Острів скарбів» пронизаний пригодами та загадками, а читач це любить.

         З відкриттям виставки гостей привітали заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Шамаріна та головний редактор видавництва «Nebo Booklab Publishing» Анна Череміс, яка розповіла цікаві факти, пов’язані з народженням книг.

         На заході був присутній сам художник Ілля Угнівенко, який не тільки розповів усім присутнім про тонкощі професії художника-ілюстратора, як йому вдалося «оживити» захопливу пригодницьку історію на сторінках книги, а й розкрив деякі цікаві прийоми, які він використовував при написані робіт.

         Активними учасниками заходу стали учні 6-7 класів шкіл № 27 та № 63 м. Києва. Діти взяли участь у розіграші книг «Острів скарбів» від видавництва «Nebo Booklab Publishing». Для цього їм потрібно було дати відповіді на запитання за сюжетом пригодницького роману, які для них підготував художник Ілля Угнівенко. Читачі проявили великий інтерес до вікторини і активно відповідали на питання, за що й отримали подарунки.

         Гарний настрій усім відвідувачам подарували вихованки дитячої школи мистецтв № 5 ім. Л. Ревуцького – Юлія та Ольга Статнікові, які виконали відомі музичні хіти – «Там, де ми є» (сл. Тараса Тополі) та «Roar» (муз. Кеті Перрі).

         Ці дивовижні ілюстрації будуть прикрашати виставкову залу бібліотеки до 31 березня, тож запрошуємо помилуватися ними дітей і їхніх батьків. І, можливо, знайомство з ілюстрованими пригодами викличе у дітей бажання прочитати або ж ще раз перечитати книгу Роберта Стівенсона «Острів скарбів».

         Бібліотека щиро дякує видавництву «Nebo Booklab Publishing» за подаровані книги серії «Бібліотека пригод».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей