Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» в Національній бібліотеці України для дітей

         Сучасне мистецтво – концептуальне вираження проблематики взаємовідносин особистості та суспільства, що виражається переважно у медіамистецтві (відеоарт, медіаінсталяція, медіаперформанс тощо), яке створюється та висвітлюється за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, а також у традиційних видах мистецтва (скульптура, живопис, графіка).

         Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» було відкрито 12 квітня 2007 року. Основна мета – послідовна підтримка, розвиток і популяризація сучасного мистецтва. Діяльність «Я Галерея» не обмежується організацією виставок – арт-центр проводить лекції та майстер-класи, круглі столи і дискусії, ініціює музейні проєкти, організовує виставки українських художників за межами країни, збирає бібліотеку.

         Сьогодні до відділу мистецтв завітали пан Юрій та пані Марина, котрі розповіли про етапи створення проєктів та їхню реалізацію. Зокрема пан Юрій розповів про цікаві проєкти центру та грандіозний проєкт «Ангели» за підтримки Українського культурного фонду. Цей проєкт унікальний за кількістю залучених культурних інституцій, обсягом виставкових площ та експонатів. Разом із Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького та музеєм Пінзеля арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» продемонстрували усьому світові вічність, сучасність та важливість теми ангельської присутності у нашому житті та мистецтві усіх народів, культур і епох (виставку відвідало понад 30 тис. гостей). Пан Юрій зазначив, що вони змогли реалізувати масштабні знакові для українського мистецтва події.

         Після розповіді про роботу та проєкти арт-центру Павла Гудімова «Я Галерея» пані Марина провела workshop «Створи власну картину». Наші читачі поділилися на команди, кожна з яких вибрали куратора проєкту, менеджера та художника.

         Надзвичайно цікавими були обговорення тем та підготовка проєктів. У кінцевому результаті дев’ятикласники школи № 172 «Нивки» презентували 3 проєкти. Серед яких: «Дари Всесвіту», «Будні кожної людини», «Життя підлітків». За допомогою підручних матеріалів та фантазії учасники workshop створили свої власні проєкти і розповіли про їхню важливість.

         Висловлюємо подяку працівникам арт-центру Павла Гудімова «Я Галерея» за можливість дізнатися про сучасне мистецтво та створити свій власний продукт.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей