Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Здоров’О з бібліотЕКОю. Серпневі активності у стилі ЕКО

         Програма літніх читань у серпні знову буде реалізуватися дистанційно (з незалежних від бібліотеки причин). І знову всі активності та події відбуватимуться вже традиційно на сторінках бібліотеки у соцмережах щодня об 11.00 та 15.00, а в п’ятницю ще й о 14.00.

NEW у серпні

         По-перше, більшість наших серпневих подій будуть тим чи іншим чином пов’язані з екологією. ЕКО-новини з усього світу і з дитячих бібліотек України, практичні поради із сортування у рубриці «ЕКО-life», інформ-бум, як захистити тварин.Навіть Книжкова полиця цього місяця в нас буде зеленою.

         А ось Book-хвилинка – особливою! Так, у серпні на вас чекають дві нові програми – Особлива Book-хвилинка та відеопрезентації «Читання, доступне кожному!», які розкажуть читачам про Колекцію книжок IBBY «Визначні книжки для молоді з особливостями розвитку – 2019». Це 40 книжок із різних країн світу, написані 17 мовами, серед яких вперше представлена книга українського автора Марка Лівіна «Рікі та дороги». Більшу частину часу колекція зберігається в публічній бібліотеці Торонто, але також подорожує світом та бере участь у книжкових виставках. І саме у серпні виставка цих унікальних книжок доступна до перегляду в Національній бібліотеці України для дітей.

         Нагадуємо, що триває конкурс «Лідер читання – 2020», для перемоги в якому потрібно ділитися відгуками-рекомендаціями про книжки. У серпні ми пропонуємо надсилати відеовідгуки! Для цього – спеціальна рубрика Книжковий stream «Читач в ефірі»! Програма буде складатися повністю з ВАШИХ відеовідгуків про улюблені книги, цікаві книжкові історії та тізерів на книжку… Тобто, вітається будь-яке домашнє відео, яке так чи інакше рекламує книжку. Тривалість відео не більше 2-х хвилин.


         За кожне відео учасник програми отримає 3 бали до власного рейтингу (стільки ж балів нараховується і за текстові відгуки про книжки). За відеовідгуки до цієї оцінки додається індекс включеності* аудиторії під публікацією на момент підведення щотижневого рейтингу у п’ятницю о 15.00.

*Індекс включеності = (кількість вподобань + кількість коментарів + кількість поширень) : кількість підписників сторінки х 1000. Тож, маєте змогу добряче «підзаробити».

         У вас є рівно тиждень, щоб відзняти відеорекламу книжки та надіслати її у приватному повідомленні сторінці бібліотеки! З нетерпінням чекаємо #bookstream!

         Ще одна нова і яскрава програма запросить вас у мандри! Це Книжкові подорожі на дивані з кицями-мандрівницями – персонажами серії книжок Галини Манів.

         Не забувайте, що всі програми інтерактивні, мають завдання для читачів – учасників літніх читань «Здоров’О з бібліотЕКОю!»! Кожне завдання оцінюється, рейтинг найактивніших читачів публікується щотижня по п’ятницях, а п’ятірка кращих учасників за місяць отримує книжкові подарунки.

ПОДІЇ СЕРПНЯ

Понеділок

         11.00 – Арт-Еко, або Роби з нами. Майстерка

         15.00 – ЕКО-news. Випуск новин з усього світу та з дитячих бібліотек України

Вівторок

         11.00 – Читач в ефірі! Книжковий stream. Відеовідгуки від читачів про кращі книги літа

         15.00 – Мандруємо з кицями-мандрівницями. Клуб книжкових подорожей на дивані

Середа

         11.00 – Особлива Book-хвилинка! #книгиіноземною

         15.00 – ФАН-клуб читача. Діалоги Читача і Автора у прямому ефірі (на сторінці Instagram @nbu_for_kids)

Четвер

         11.00 – Літературна руханка для малюків

         15.00 – Екологічний інформ-бум. Парад новин, як захистити тварин

П'ятниця

         11.00 – Співай+Читай. Книжкова мотивація від українських зірок

         14.00 – TeenagerLife від бібліотечного психолога. Тренінги для підлітків 13+ (на сторінці Instagram @nbu_for_kids)

         15.00 – Рейтинг тижня. Визначення найактивніших читачів

Субота

         11.00 – Зелена полиця. ЕКО-книжки

Неділя

         11.00 – ЕКО-life. Практичні поради

         15.00 – Читання, доступне кожному! Відеопрезентації книжок з Колекції IBBY «Визначні книжки для молоді з особливостями розвитку – 2019»

Зверніть увагу!

• Більшість програм реалізується на профілі бібліотеки у фейсбук.

• Програми TeenagerLife та ФАН-клуб читача виходять у прямий ефір на інстаграм-профілі, по завершенні трансляції посилання на відео дублюються на фейсбуці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей