Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Медіапроєкт «Візок добрих казок»

         Ідея створення мадіапроєкту «Візок добрих казок» виникла під час навчання режисера Євгена Грабовського у школі екранних мистецтв «Screen School» на курсі «Телеведучий», і виявилася досить плідною.

         На початку 2019 року проєкт почав свою роботу з творів відомого письменника Івана Андрусяка «Казочка про зайчикову знахідку» та «Сонячний гість». Однак, з вагомих причин був поставлений на паузу. Та вже з початку 2020 року знову радує глядачів двічі на місяць новими випусками відеоказок за творами сучасних українських авторів у музичній інтерпретації ведучого Євгена Грабовського.

         На сьогодні видано 14 випусків. Пропонуємо переглянути усі випуски, адже кожна історія – індивідуальна, і несе важливе послання не тільки від автора казки, а й від самого ведучого програми. Запрошуємо поринути у безкрайній та чудодійний світ казкових історій та персонажів, у яких ви обов’язково упізнаєте себе та оточуючих вас людей. Оригінальне виконання творів під супровід гітари у власній поетичній інтерпретації підніме вам настрій та спонукатиме повертатися до перегляду знову і знову.

         Казочка про Зайчикову знахідку Івана Андрусяка розповість про розумного та працьовитого зайчика, який зміг потоваришувати навіть з вовком та лисицею.

         Сонячний гість Івана Андрусяка розкриє таємницю унікальної дружби між диким зайцем та сонячним зайчиком.

         Принцеса, яка не вміла читати, Вадима Дорошенка, з якої точно не варто брати приклад, проілюструє негативні наслідки елементарного невігластва.

         Історія за мотивами казки про перше вересня Юлії Смаль розповість про дівчинку Даринку, яка любить вчитися та читати.

        Зоряний зайчик Євгена Романенко можливо прийде вночі, якщо ви раптом замрієтеся, або ж просто не зможете з якихось причин солодко заснути. Адже усі зірки народжені, щоб допомагати людям, а особливо маленьким дітлахам. Саме такою зіркою є Зоряний зайчик.

         Лісові друзі Вікторя – історія про лісових мешканців. Це пригода довжиною у життя, де трапляються всілякі перипетії, яка доводить актуальність та необхідність злагодженої праці та дружньої підтримки – саме таких, як у лісових звірят із казкової історії. І тоді вже ніякі вороги та незгоди не порушать вашої ідилії та стратегічних планів. Давайте поринемо у пригоду разом.

         Несподівана мелодія Марії Солто-Смирнової завітає у ваші домівки! Історія про хлопчика Тимошку, який навчався нотній грамоті. А також, як у цій складній справі йому допомогли вчитель музики Соловей, фея Мелодія і звісно ж тайм-менеджмент.

         Казка про любов Марії Щур розповість про безмежну батьківську любов, на яку діти завжди відповідають взаємністю, якщо про них піклуються дорослі. Та інколи в родинах все ж таки виникають непорозуміння.

         Kazka: У пошуках себе Сашка Дерманського дарує історію про дівчину, в якої є мрія співати на сцені. Інсценізація історії відбулася на початку 2020 року за участю акторів театр-студії «Вподобайка».

         Арктична пасіка Сашка Дерманського повідає про двох братів – білого та бурого ведмедів, і навчить справжньому сімейному затишку.

         Чому у Зайця довгі вуха? Олега Майбороди – дотепна оповідь, яка викликає посмішку та піднімає настрій, а когось, можливо, позбавить поганих якостей характеру.

         Про дві насінини Олега Майбороди – повчальна історія-притча, яка поставить глядача перед вибором – жити та приносити користь, або ж, як одна з насінин, «залишитися на підвіконні» і втратити повноцінність життя.

         Чарівні дарунки Юстини Телішевської можуть бути від Святого Миколая. Тільки чемним та добрим вони приносять користь. Ви побачите це на прикладі долі двох братів Мишка та Сашка. Один із них цілком довіряв Святому Миколаю. Знайшовши різки замість подарунків, не образився, а зміг знайти правильний вихід із ситуації, а інший...

         Чому Сонечко в цятку? Лана Ра – прекрасна казкова історія. Переглянувши її, ви обов’язково отримаєте відповідь на це питання.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей