Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Літературна чорна скринька

         Дітям подобається розгадувати загадки, таємниці. Тож у новій рубриці бібліотечного літа «Літературна чорна скринька» ми намагалися поєднати таємниці і книги. Для того, щоб отримати бали, потрібно було знати книги, навіть більше – уважно їх читати, помічати дрібниці. Адже у скриньці заховані речі, що часто зустрічаються у книгах, належать літературним героям, допомагають або навпаки заважають їм.

         Наші користувачі повинні були за допомогою підказок вгадати, що за предмет знаходиться у скриньці. Правильна відповідь оцінювалася у 1 бал. Додаткові 2 бали можна було заробити, назвавши всі твори, які згадуються у відео.

         Інколи одна й та ж сама тема, ритуал існують у декількох книгах. Так, наприклад, дзеркало, що вміло розмовляти, є і у О. Пушкіна в «Казці про мертву царівну і про сімох богатирів», і в казці братів Грім «Білосніжка та семеро гномів». Звичайно, було приємно, коли читачі називали обидва твори. Ще більше радувала бібліотекарів швидкість, з якою з’являлися правильні відповіді, щойно пост був опублікований.

         Відео до рубрики завжди викликало жваве обговорення, тому було вирішено продовжити цей проєкт і після закінчення літніх читань «Здоров’О з бібліотекою навіть і вдома». Тож чекайте нових завдань!

         Що ж заховано у чорній скриньці? Випуск 1

         Що ж заховано у чорній скриньці? Частина друга. Випуск 1

         Літературна чорна скринька. Випуск 2

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей